A3 Haber

Arınç’tan ‘Kozmik Oda’ itirafı: Erdoğan açtırdı

Arınç’tan ‘Kozmik Oda’ itirafı: Erdoğan açtırdı

Arınç’tan ‘Kozmik Oda’ itirafı: Erdoğan açtırdı
Kasım 04
16:46 2019

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, ‘Kozmik Oda’nın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla açıldığını söyledi. Arınç, “Erdoğan açarsanız iyi olur deyince Başbuğ arama talimatı vermiş” ifadelerini kullandı.

Eski TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü gazeteci Kemal Öztürk’e verdiği röportajın üçüncü bölümünde tartışma yaratacak açıklamalara imza attı. Arınç, söyleşinin üçüncü bölümünde, ‘Kozmik Oda’ tartışmalarıyla ilgili yıllar sonra itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.

“ERDOĞAN AÇARSANIZ İYİ OLUR DEYİNCE”

Kemal Öztürk’ün ”Kozmik Oda’yı siz mi açtırdınız” sorusuna cevap veren Arınç; “Hayır, bu külliyen yalandır ve katmerli bir iftiradır” dedi.

Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü;

“O olaydan sonra benim dışımda bir tartışma yaşanmış. Sayın Başbuğ önce olmaz demiş. Sonra Başbakanımızla konuşmuş. O da açarsanız iyi olur, bu kadar kuşku ortadan kalkar deyince Başbuğ arama talimatı vermiş.”

NE OLMUŞTU?

Sınırlı sayıda personelin girmek için yetkili olduğu, kapısı yüz ve parmak izi tanıyan ve 17 haneli şifrelerle açılabilen kozmik odalara 2009 yılında girilmiş ve günlerce aramalar yapılmıştı.  Arınç’a yönelik suikast iddialarıyla başlayan ve devlet sırrı niteliğindeki belgelerin bulunduğu Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda günlerce süren aramaların aslında ‘Gülen Cemaati’nin kumpası olduğu daha sonra ortaya çıkmıştı. ‘Gülen Cemaati’nin kumpası ortaya çıktıktan sonra ‘Kozmik Oda’yı kimin açtırdığı tartışmaları bugüne dek sürdü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER