A3 Haber

Bilal Erdoğan’ın okullarına teşvik desteği | Serdar Öztürk araştırdı…

Bilal Erdoğan’ın okullarına teşvik desteği | Serdar Öztürk araştırdı…

Bilal Erdoğan’ın okullarına teşvik desteği | Serdar Öztürk araştırdı…
Kasım 04
15:41 2019

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu YETEV’in açacağı okullara Sanayi ve Ticaret Bakanlığı teşvik verecek.

TÜRGEV’in de yöneticileri arasında yer alan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurduğu Yeni Türkiye Eğitim Vakfı YETEV’e bağlı Yeni Doğu Okulları’nın İzmir’deki eğitim yatırımlarına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teşvik verilmesine karar verildi.

“Devletin kamu hizmetlerindeki yükünü azaltmak amacıyla eğitimin gelişmesi için her türlü katkıda bulunmak ile eğitim hizmetlerini ifa etmek ve gençliğin gelişimine katkı sağlamak ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmektir” ifadeleriyle geçtiğimiz yıl kurulan vakıf kısa süre içinde eğitim alanında yatırımlar yapmaya başladı.

YÖNETİMİNDE ÜNLÜ PATRONLAR

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı’nın yönetim kurulunda Türkiye’nin yakından tanıdığı isimler var.

Sancak Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Mektebim Okuları Yönetim Kurulu üyesi Haydar Sancak, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı (TİM) ve aynı zamanda Flo ve Polaris markalarıyla tanınan Ziylan Grubu’nun ortaklarından olan Mehmet Büyükekşi, Tema Holding/LC Waikiki ve Küçükler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, eski dershaneci Hikmet Cem Ocakçı ve 2008 yılında Alman Schwab Vakfı tarafından yılın sosyal girişimcisi olarak ödüllendirilen ve Avrupa Sağlık Ödülüne layık görülen Federal Alman Liyakat Nişanı sahibi Ramazan Salman gibi tanınmış patronlar yer alıyor.

İSTANBUL’DAN SONRA İZMİR

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı TEGEV, kuruluşundan kısa süre sonra Yeni Doğu Okulları adı altında eğitim sektörüne giriş yaptı. İstanbul’un Asya yakasında Sancaktepe ve Çekmeköy kampuslarını kuran Yeni Doğu Okulları’nın İstanbul Avrupa yakasında da Başakşehir ve Bahçeşehir’de eğitim veriyor.

Yeni Doğu Okulları, İzmir Bornova kampüsünde ise 2019-2020 eğitim-öğretim yılında anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeylerinde eğitime başladı. İşbirliği yaptığı kurumlar arasında Başakşehir, Sultanbeyli ve Sancaktepe belediyeleri, İbn Haldun Üniversitesi, Medipol Sağlık Grubu, TÜRGEV ve Türk Hava Yolları bulunan Yeni Doğu Okulları’nın yemek listelerinde yöresel tatlar bile yer alıyor.

DEVRİ DE TÜGVA’YA

Kurucuları arasında AKP Gelen Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yanı sıra, AKP’ye yakınlıkları ile bilinen patronların da yer aldığı Yeni Türkiye Eğitim Vakfı’nın Resmi Gazete’de yer alan kuruluş kararına göre, sermayesi 500 bin lira olarak belirlenirken, vakfın sona ermesi halinde mal ve haklarının yine Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA’ya devredileceği belirtildi.

YETEV bünyesinde bulunan Yeni Doğu Okulları’nın hızlı yükselişine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da desteğini eksik etmedi.

BÖLGESEL ÖNCELİKLİ YATIRIM

Bakanlık tarafından açıklanan teşvik listesinde, YETEV bünyesinde kurulan Yeni Doğu Okulları’nın İzmir’de yapacağı yatırımlar da teşvik kapsamında alındı.

Yeni Doğu Eğitim Kurumları Anonim Şirketi’nin Genel Ortaöğretim Hizmetleri kapsamında İzmir’de yapacağı 7 milyon 826 bin 353 liralık yatırımı, Bölgesel Öncelikle Yatırımlar kapsamına alındı. Okul öncesi 60, ilkokul 288 ve ortaokul 288 kapasiteli yeni yatırıma Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın uygulayacağı teşvikler ise şöyle sıralandı:
1. Yedi yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi.
2. Yüzde 80 vergi indirimi
3. Devlet tarafından yüzde 40 yatırıma katkı oranı.
4. Faiz desteği.

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER