A3 Haber

Daily Sabah’tan Katar yayını El Cezire’ye ‘Barış Pınarı’ tepkisi

Daily Sabah’tan Katar yayını El Cezire’ye ‘Barış Pınarı’ tepkisi

Daily Sabah’tan Katar yayını El Cezire’ye ‘Barış Pınarı’ tepkisi
Kasım 04
19:30 2019

Daily Sabah, El Cezire’nin İngilizce sitesinin ‘Barış Pınarı’ harekatına yönelik tutumunu hedef alarak, El Cezire’yi “Katar-Türkiye ilişkilerine zarar vermekle” suçladı.

A3 Haber Merkezi- Daily Sabah’ta yayımlanan bir yazıda Katarlı El Cezire’nin İngilizce yayının “Katar-Türkiye ittifakına yönelik bir tehlike” olduğu söylendi.

Yazıda Türkiye ve Katar’ın “stratejik ortaklar” olduğu belirtilirken, 2015 yılından beri iki ülkenin “siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerini ileriye seviyeye taşıdığı” belirtildi.

‘KATAR TÜRKİYE’YE MİLYARLARCA DOLAR YATIRDI’

Daily Sabah, Katar’ın Türkiye’ye milyarlarca dolar yatırdığını aktararak, Türk şirketlerinin Katar’ın 2022 FIFA Dünya Kupası’na hazırlanmasına yardımcı olduğu ve Körfez siyasetinde Katar’ı desteklediğini hatırlattı.

Yazıya göre iki ülke arasındaki “ittifaka” rağmen Katar basınının amiral gemisi olan El Cezire’nin İngilizce sitesi “Türkiye karşıtı propaganda” yayıyor.

‘EL CEZİRE KENDİ GEÇMİŞİNE İHANET EDİYOR’

Yazıda El Cezire İngilizce’nin Batı basınına benzer bir şekilde YPG’den yana tavır aldığı söyleniyor.

El Cezire’yi “kendi geçmişine ihanet etmekle” suçlayan Daily Sabah, “Katar hükümeti tarafından fonlanan” yayının gelenek olarak “alternatif bir dünya görüşünü” savunduğunu iddia ediyor.

EL CEZİRE’YE ‘EL ARABİYA’ BENZETMESİ

El Cezire’nin Arapça ve İngilizce yayınları arasında farklılık olduğunu, Arapça yayınının Türkiye yanlısı yayınlarına karşın İngilizce sitenin “Batı hükümetlerinin söylemlerini yeniden ürettiğini” söyleyen yazı, Katar yayının Birleşik Arap Emirlikleri yayını El Arabiya ve diğer Körfez yayınlarından farksız olduğunu savunuyor.

Daily Sabah, Katar’a uyarıda bulunarak, El Cezire İngilizce’nin Türkiye karşıtı yayınları sürdüğü sürece, “Türkiye’nin diğer ülkelere karşı Katar’ın yanında duramayacağını” öne sürüyor.

Yazıda “Eğer Katar, bir avuç ikinci sınıf aktivist ve başarısız Batılının kendilerini önemli hissetmesi için kilit bir müttefikiyle köprüleri yakmak istiyorsa, Türkiye’nin Doha’nın arkasında durması için bir sebep yok” deniliyor.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER