A3 Haber

Enflasyon rakamlarına tepki: Fiyat topladığınız yerlerin adresini verin, millet istifade etsin

Enflasyon rakamlarına tepki: Fiyat topladığınız yerlerin adresini verin, millet istifade etsin

Enflasyon rakamlarına tepki: Fiyat topladığınız yerlerin adresini verin, millet istifade etsin
Kasım 04
23:22 2019

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, TÜİK’in enflasyon açıklamasına tepki göstererek, “TÜİK’e çağrıda bulunuyoruz, bu fiyatları nereden topluyorsunuz, şunların adreslerini verin. Sadece siz değil, milletimiz de bu ucuz fiyatlardan istifade etsin” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, açıklama yaptı.

AKP’nin iktidara gelindiğinde “Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla (3Y) mücadele edeceğiz” vaadinde bulunduğunu hatırlatan Faik Öztrak, 17 yılın sonunda “Mücadele edeceğiz” denilen her alanda Türkiye’nin geriye gittiğini söyledi.

‘SARAY, WASHİNGTON VE MOSKOVA ARASINDAN PİNPON TOPUNA DÖNMÜŞ DURUMDA’

“AK Parti iş başındadır ancak Anayasa’yla, devleti devlet yapan adaletle ve hukukun üstünlüğüyle, halkımızın iradesiyle, muhalefetle, ülkemizin sanayicisiyle, iş adamıyla, esnafıyla kavgalıdır. AK Parti iş başındadır ancak bugün kendi yol arkadaşlarıyla bile kavgalıdır” diyen Öztrak, Türkiye’nin her alanda sıkıştığını savundu.

Bu sıkışıklığın özellikle ekonomi ve dış politikada dikkati çektiğini belirten Öztrak, “Saray, Washington ve Moskova arasında pinpon topuna dönmüş durumda. Mehmetçiklerimiz ülkemizin şan ve şerefini korumak için canını dişine takmış sahada mücadele ediyor, şehit oluyor” diye konuştu.

‘BU KADAR HAKARETİ NASIL SİNDİREBİLİYORLAR?’

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’nin kuzeydoğusuna düzenlenen Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yazdığını mektuba değinen Faik Öztrak, şunları söyledi:

“ABD Temsilciler Meclisinin hiçbir şekilde kabul edilemeyecek yasa tasarılarından sonra ABD’ye gitme konusunda Erdoğan, ‘Soru işareti var, daha karar vermedim’ diyor ama ABD Başkanı çıkıyor, ‘Erdoğan Beyaz Saray’a gelmek istiyor’ diyor. Trump’ın açıklamalarından gördüğümüz şu, Beyaz Saray’a gitmek isteyen Erdoğan. Merak ediyoruz, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nın bu kağıt parçasıyla, Beyaz Saray’a koşa koşa gitmek istemesinin arkasındaki neden nedir? Kendileri bunu milletimize derhal açıklamak zorundadır. Bu kadar hakaret taşa yapılsa taş ortasından çatlar ama Anayasa’ya göre Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumakla yükümlü olan ve cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden Erdoğan, her nasılsa bu kadar hakareti sindirebilmektedir.”

‘KAMU BANKALARI BU YÜKÜ DAHA FAZLA TAŞIYAMAZ’

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı enflasyon rakamlarını da eleştiren Öztrak, “Sokaktaki enflasyon ile TÜİK’in enflasyonu arasında ciddi bir fark var. Damadın arkadaşının başında olduğu TÜİK’e çağrıda bulunuyoruz, bu fiyatları nereden topluyorsunuz, şunların adreslerini verin. Sadece siz değil, milletimiz de bu ucuz fiyatlardan istifade etsin” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2020 için net 140 milyar lira borçlanma yetkisi istediğini dile getiren Öztrak, 2019 için TBMM’den alınan toplam borçlanma yetkisinin 90 milyar lira olmasına rağmen bunun aşılarak yılın ilk 9 ayında 115 milyar liraya ulaşıldığını ifade etti.

İktidarın, kamu bankaları aracılığıyla döviz piyasalarına müdahale ederek günü kurtarmaya çalıştığını ileri süren Öztrak, “Kamu bankaları üzerinden kredi dağıtarak ya da döviz piyasalarına müdahale edilerek bu ekonominin sorunları çözülmez. Çözülmediği gibi bu yükü de bu kamu bankaları daha fazla taşımaz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER