A3 Haber

Ahmet Hakan, Hürriyet’in başına geçti

Ahmet Hakan, Hürriyet’in başına geçti

Ahmet Hakan, Hürriyet’in başına geçti
Kasım 05
07:54 2019

Hürriyet gazetesindeki işten çıkarmaların adından genel yayın yönetmenliği görevinden istifa eden Vahap Munyar’ın yerine uzun süredir köşe yazarlığı yapan Ahmet Hakan getirildi.

Ahmet Hakan, Hürriyet gazetesinin yeni genel yayın yönetmeni oldu. Hürriyet gazetesinde 43 kişinin işten çıkarılmasının ardından Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar istifa etmişti. Munyar’ın ardından Ayşe Arman ve Gülse Birsel de gazete ile yollarını ayırmıştı. Bu istifaların ardından gazetenin yayın yönetmenliği için adı geçen isimlerden Ahmet Hakan’ın bu göreve getirildiği öğrenildi.

KİMDİR?

Ahmet Hakan Coşkun 1967’de Yozgat’ın Sorgun ilçesinde doğdu. İmam Hatip Lisesini bitirdi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bir süre okudu. Sonra İstanbul’a geldi, bir süre de burada okudu. Büyükçekmece Hürbakış (yerel) gazetesinde bir süre çalıştı.

1993-1994 yıllarında muhabir olarak TGRT’de çalıştı. Bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 1995-2003 arasında Kanal 7 Televizyonu Haber Müdürlüğü’nü ve ana haber spikerliğini üslendi. Kanal 7’de İskele Sancak programını yaptı 2004’te Kanal 7 ile anlaşamayarak istifa etti. Köşe yazarlığı serüvenine ilk Yeni Şafak’ta başladı.

Daha sonra Sabah’ta çalıştı ve şu anda Hürriyet’te yazıyor. CNN Türk’te Tarafsız Bölge programını sunuyor.

Ahmet Hakan en son “Tayyip Erdoğan’ın ya da Ahmet Davutoğlu’nun uçağına asla ve kata binmeyeceğim” demesine karşılık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağına binmesiyle gündem olmuştu.

Ayşe Arman 27 yıldır çalıştığı Hürriyet’ten istifa etti

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER