A3 Haber

Basın Özgürlüğü Raporu: 2 bin 500 gazeteci daha işsiz kaldı

Basın Özgürlüğü Raporu: 2 bin 500 gazeteci daha işsiz kaldı

Basın Özgürlüğü Raporu: 2 bin 500 gazeteci daha işsiz kaldı
Kasım 05
16:01 2019

CHP’nin gazeteci kökenli milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Ekim ayı Basın Özgürlüğü Raporu’na dair çarpıcı veriler paylaştı. Çakırözer, 2 bin 500 gazetecinin daha işsiz kaldığını duyururken, yılbaşından bu yana 100 yerel gazete ve 5 yerel TV’nin yayınını durdurduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ekim ayı Basın Özgürlüğü Raporu’nu açıkladı.

Çakırözer, yılbaşından bu yana 100 yerel gazete ve 5 yerel TV’nin yayın hayatını durdurduğunu dile getirirken, “Ekim ayında daha fazla gazeteci maalesef işsiz bırakıldı. Yılbaşından bu yana 100 yerel gazete ve 5 yerel TV’nin yayınını durdurdu. İşsiz binlerce gazeteciye 2 bin 500 gazeteci daha eklendi. Basın tarihinde görülmemiş bir yöntemle Hürriyet Gazetesi’ndeki 43 meslektaşımız işlerinden kovuldu. Aralarında kanser tedavisi gören bile vardı. Bu uygulama hem iş hukukuna, halkın haber alma hakkına, hem gazetecilerin saygınlığına hem de örgütlenme özgürlüğüne aykırıdır” dedi.

BASIN KARTI KOMİSYONUNA ÇAĞRI

Basın Kartı Komisyonuna da çağrıda bulunan Çakırözer, “Geçtiğimiz dönemde belli basın kurumlarına ambargo listeleri olduğunu duyduk, ‘yok’ dediler. Ama yüzlerce gazeteciye hakları olduğu halde kartları verilmedi. Sürekli basın kartı sahipleri dahil. Bu toplantıda böyle bir ayrımın yapılmamasını, gazetecilere en doğal hakları olan basın kartlarının eşit bir değerlendirme ile verilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER