A3 Haber

Erdoğan: İmam hatiplerde Kuran dersleri boş geçiyor, din kültürü hocası bulunmuyor

Erdoğan: İmam hatiplerde Kuran dersleri boş geçiyor, din kültürü hocası bulunmuyor

Erdoğan: İmam hatiplerde Kuran dersleri boş geçiyor, din kültürü hocası bulunmuyor
Kasım 06
15:10 2019

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, imam hatiplerin durumunu eleştirerek, “Birçok İmam Hatip’te Kuran dersleri boş geçiyor. Din Kültürü ve Ahlak Dersi’ne hoca bulunmuyor” dedi. Erdoğan, konuşmasında dindar neslin “birbirini menfaat, makam, mevki için değil Allah için seveceği” iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni’nde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında ilahiyat mezunlarının öğretmenlik yapmak istemediğini söyleyerek, “İlahiyat mezunları öğretmenlik için görev almakta niye tereddüt ediyor? İlahiyat mezunları nedense öğretmen olmak için gayret etmiyor” dedi.

‘KURAN DERSLERİ BOŞ GEÇİYOR’

Erdoğan, konuşmasında imam hatiplerin durumundan şikayet ederek, “Birçok İmam Hatip’te Kuran dersleri boş geçiyor. Din Kültürü ve Ahlak Dersi’ne hoca bulunmuyor” dedi.

“Dindar gençlik” hedefini yineleyen Erdoğan, “Karşımda bu mevcut durumu alt üst edecek bir nesil görüyorum. Bunu halledin. Ülkemin dört bir yanında sizi görev bekliyor. ​Ben ‘Dindar Gençler’ dedim, İmam Hatip mezunu bazı sözde köşe yazarları bile bana saldırdı. İnşallah dindar bir gençlik, dindar bir nesil sizin ellerinizde yetişecek” diye konuştu.

‘MAKAM, MEVKİ İÇİN DEĞİL, ALLAH İÇİN SEVEN’

Erdoğan, açıklamasında şunları söyledi:

“Dindar neslin olduğu bir ülkede, inanıyorum ki tüm manevi değerler bir anda yüksek bir sıçrama yapacak ve birbirini menfaat, makam, mevki için değil Allah için seven bir millet ortaya çıkacaktır. Dindar gençlik yetiştiği zaman tinerciyi, hırsızı, alkolikleri görmeyiz.”

‘BAĞDADİ’NİN HANIMINI YAKALADIK’

Erdoğan, konuşmasında IŞİD liderinin eşinin yakalandığını öne sürerek, şöyle konuştu:

“Bağdadi kendini tünelde imha etti. Biz de hanımını yakaladık ama yaygara yapmadık, ilk defa şimdi bugün açıklıyorum. Aynı şekilde kız kardeşini, eniştesini, onları üstelik Suriye tarafında yakaladık. Biz bu noktada çalışmalarımızı en güçlü şeklide sürdürüyoruz. Terörist, kendi sapkın davası için gözünü kırpmadan masumların kanını döken kişidir. Bu bakımdan Müslüman’dan terörist olmaz. Utanmadan, sıkılmadan ‘İslami terör’ ifadesini kullanan Batı’nın önce aynaya bakması lazım. Eğer terörist arıyorsanız onlar sizde.

İslam’ın adını kullanarak terör faaliyeti yürütenlerin tamamının üzerini kazıyın, altından İslam düşmanları çıkacaktır. FETÖ’nün gerçekte ne olduğunu görmek istiyorsanız elebaşlarının nerede, kimlerin himayesinde yaşadığına bakınız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER