A3 Haber

Mikrofon açık kaldı, spiker ‘Epstein’ haberinin üç yıl gizlendiğini itiraf etti

Mikrofon açık kaldı, spiker ‘Epstein’ haberinin üç yıl gizlendiğini itiraf etti

Mikrofon açık kaldı, spiker ‘Epstein’ haberinin üç yıl gizlendiğini itiraf etti
Kasım 06
16:28 2019

ABC News spikeri Amy Robach, mikrofonun açık kalması sonucunda canlı yayında cinsel istismar ve insan kaçakçılığıyla suçlanan milyarder Jeffrey Epstein ile ilgili bir haberin üç yıl yayımlanmadığını itiraf etti.

A3 Dış Haberler – ABC News spikeri Amy Robach, canlı yayında mikrofonunu açık unutarak, kanaldan üst düzey isimlerin hapishanedeyken şüpheli şekilde ölen Jeffrey Epstein ile ilgili bir haberi üç yıl boyunca engellediğini söyledi.

Robach, “Üç yıl boyunca bu haber elimdeydi, yayına almıyorduk, elimizdekiler inanılmazdı, Clinton, her şey elimizdeydi” diye konuştu.

EPSTEİN’IN KURBANLARINDAN BİRİYLE GÖRÜŞMÜŞ

Project Veritas tarafından yayımlanan görüntülerde Robach’ın Epstein’ın kurbanlarından biriyle görüştüğünü, ancak görüşmede öğrendiklerini yayımlayamadığını söylediği görülüyor.

Robach, yayımlanan görüntülerin doğruluğunu onaylarken, engellemenin “gazetecilik etiğine aykırı olduğu” iddiasını kabul etmeyerek, haberin “ABC News’in standartlarına uygun kanıtlarla desteklenemediğini” öne sürdü.

ENGELLENMESİNE İNGİLTERE KRALİYETİ DE DAHİL OLMUŞ

Yayımlanan videoda Robach, Epstein ile ilgili haberin yayımlanmamasına gerekçe olarak, İngiliz Kraliyeti’nden gelen baskıyı da gösteriyor.

Robach, görüntülerde “Sonrasında Saray, Prens Andrew ile ilgili iddialardan haberdar oldu ve bizi milyon farklı şekilde tehdit etti. O kadar korkmuştuk ki Kate ve Will ile görüşemedik” dedi.

ÜST DÜZEY İSİMLERLE İLİŞKİ İÇİNDEYDİ

Cinsel taciz ve insan kaçakçılığıyla suçlanan Epstein’ın, Prens Andrew ve Clinton ailesiyle yakın ilişki içerisinde olduğu biliniyor.

Epstein’ın yakın olduğu isimler arasında ABD Başkanı Donald Trump da bulunuyor.

ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ SORUŞTURMAYI SONLANDIRDI

İntihar etmemesi için gözetim altında tutulan Epstein, hapishanede gizemli bir şekilde ölmüş, ölümü kayıtlara “intihar” olarak geçirilmişti.

Olay sırasında bölgedeki kameraların “bozuk” olması tepki çekerken, FBI “bozuk kameraların araştırılacağı” yönünde açıklama yaptı. Ancak hala ölümü aydınlatacak bir açıklama yapılmadı.

Yargılanan milyarderin ölümü sonucunda soruşturma sonlandırıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER