A3 Haber

Akar’dan ‘Bağdadi’ sorusuna yanıt: En azından ben bilmiyordum

Akar’dan ‘Bağdadi’ sorusuna yanıt: En azından ben bilmiyordum

Akar’dan ‘Bağdadi’ sorusuna yanıt: En azından ben bilmiyordum
Kasım 07
21:47 2019

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin nerede olduğunu bilip bilmediğine dair soruyu, “Operasyon öncesi en azından ben bilmiyordum” diyerek yanıtladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın CNN International’a verdiği mülakat bugün yayımlandı. Akar’ın dün yayımlanacağı duyurulan mülakatı sebep gösterilmeden ertelenmiş, ertelemenin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında bir telefon görüşmesi yapılmıştı.

Akar CNN International muhabirinin “Bağdadi’nin nerede olduğunu biliyor muydunuz” sorusuna “Operasyon öncesi en azından ben bilmiyordum” diye yanıt verdi.

‘İDLİB’İN IŞİD SIĞINAĞI OLMASI İMKANSIZ’

“İdlib’in IŞİD için bir sığınak haline geldiğinden endişeniz var mı?” sorusuna ise Akar “Bu doğru değil, bu imkansız. Biz orada bütün terörist örgütlerle her anlamda savaşıyoruz” diye yanıt verdi.

Akar mülakatta “Suriye Milli Ordusu” adını alan ÖSO’nun IŞİD ve El Kaide ile bağlantısı olup olmadığı sorusuna “Onların diğer terörist gruplarla hiçbir bağı yok. Onlar Suriyeli insanlar ve kendi bağımsızlıkları ve toprakları için savaşıyorlar” diye yanıt verdi.

Harekatla ilgili savaş suçu ve işkence iddialarının soruşturulup soruşturulmadığı sorusuna Akar’ın yanıtı “Elbette” oldu.

BAĞDADİ İDLİB’DE GİZLENİYORDU

IŞİD lideri Bağdadi, Akar’ın IŞİD sığınağı haline gelmesinin “imkansız” olduğunu söylediği İdlib’de gizlenirken öldürüldü.

Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bağdadi’nin eşi de dahil olmak üzere IŞİD liderine yakın 13 ismin Türkiye tarafından yakalandığını açıkladı.

Erdoğan: Bağdadi’nin çevresinden 13 kişiyi yakaladık

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER