A3 Haber

Fatih’te dört kardeşin intiharının ardından elektriklerin kesilmesine soruşturma

Fatih’te dört kardeşin intiharının ardından elektriklerin kesilmesine soruşturma

Fatih’te dört kardeşin intiharının ardından elektriklerin kesilmesine soruşturma
Kasım 07
19:39 2019

Fatih’te 4 kardeşin intiharı sonrası elektriklerin kesilmesiyle ilgili soruşturma açıldı.

İstanbul’da aynı evde yaşayan dört kardeş ilaç içerek intihar etmişti. Kardeşlerin uzun süredir maddi sıkıntı çektikleri söyleniyordu. Polis olay yerinden ayrılır ayrılmaz BEDAŞ görevlileri, iki aydır fatura ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kesmişti.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada “BEDAŞ ve CK Boğaziçi EPSAŞ’a soruşturma açıldı, hak ettikleri cezayı vereceğiz. BEDAŞ’ın yaptığı elektrik kesme uygulaması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

ŞİRKET ‘ACI BİR TESADÜF’ DEMİŞTİ

Olayın duyulmasının ardından evin elektriğini tekrar açan CK Enerji Boğaziçi Elektrik konuyla ilgili açıklama yapmıştı.

Şirket açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“Öncelikle; 5 Kasım gecesi İstanbul Fatih’te 4 kişinin bir konutta ölü bulunması ile ilgili olaydan büyük bir üzüntü duyduğumuzu belirtir ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

Acı bir tesadüftür ki tüm bildirimlere rağmen ödenmemiş 3 elektrik faturası bulunan ve aboneliğin olayda hayatı kaybedenlerin adına olmadığı dairenin elektriğinin kesilme işlemi de yasal düzenlemeler çerçevesinde bu sabah saat 09.00 sularında gerçekleşmiştir.

Belirttiğimiz gibi abonelik olayda hayatını kaybedenlerin adına olmaması nedeniyle gece yaşanan gelişmelerle ilgili herhangi bir bilgisi olmayan ekiplerimiz, sabah erken saatlerde yasal prosedürler çerçevesinde görevini yaparak binadan ayrılmıştır. Ancak olayın öğrenilmesinin hemen ardından bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına kesme işlemi iptal edilmiş olup, daireye yenide elektrik verilmiştir.

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre borcunu ödemeyen elektrik abonelerine en az 10 günlük süre tanınmakta ve akabinde ödeme yapılmaması halinde enerjinin kesilmesi süreci başlatılmaktadır. Söz konusu konutla ilgili olarak kurumumuz tarafından borucun ödenmesi için 1 aya ulaşan bir esneklik de sağlanmış bulunmaktadır. Yaşanan elim olay nedeniyle üzüntülerimizi bir kez daha paylaşır durumu bilgilerinize sunarız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER