A3 Haber

Takside 128 bin lira buldu, sahibine verdi

Takside 128 bin lira buldu, sahibine verdi

Takside 128 bin lira buldu, sahibine verdi
Kasım 07
11:50 2019

İstanbul Havalimanı’nda taksi şoförü olarak çalışan Ahmet Cihan Ay, arabasında bulduğu, içinde 128 bin lira değerinde döviz olan çantayı sahibine teslim etti. Ay, 5 yıl önce de arabasında bulduğu yaklaşık 6,5 milyon lira değerinde döviz bulunan çantayı sahibine teslim etmişti.

Taksi şoförü Ahmet Cihan Ay, Irak’ın Erbil şehrinden gelen makine mühendisi Hakan Gölkaya’yı İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nden aracına aldı. Üsküdar’a müşterisini bırakan Ay, dönüşte aracın arka tarafından bir çanta olduğunu fark etti. Bunun üzerine Ay, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi yöneticileriyle irtibata geçerek, araçta bir çantanın unutulduğunu bildirdi.

Çantasını unuttuğunu fark eden Hakan Gölkaya da taksiciye ulaşmak için havalimanını aradı. Taksiciler kooperatifinden müjdeli haberi alan Gölkaya, çantasını almak üzere İstanbul Havalimanı’na geldi. Gölkaya’ya, içinde 128 bin Türk Lirası’na karşılık gelen döviz ile bir adet diz üstü bilgisayar bulunan çantası teslim edildi.

ÖDÜLÜ ÇEYREK ALTIN 

İnsani görevlerini yapmaktan dolayı her zaman, mutluluk duyduğunu belirten Ahmet Cihan Ay, 6 yıllık taksicilik yaşamında benzer bir olayı 2014 yılında da yaşadığını belirtti. Ay, “Iraklı iki kardeşi almıştım. İçinde 1 milyon avro olan çantalarını arka koltukta unutmuşlardı. Sonra otele gidip çantayı teslim etmiştim” diye konuştu.

Öte yandan İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, Ahmet Cihan Ay’ı ‘ayın şoförü’ ilan ederek, kooperatif adına bir adet çeyrek altın hediye etti. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER