A3 Haber

Yeni düzenleme: Öğretmen adayları her yıl KPSS’ye girecek

Yeni düzenleme: Öğretmen adayları her yıl KPSS’ye girecek

Yeni düzenleme: Öğretmen adayları her yıl KPSS’ye girecek
Kasım 07
09:45 2019

Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeye göre, öğretmenlerin KPSS puanlarının bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar olan geçerlilik süresi bir yıla indirildi.

A3 Haber Merkezi – Resmi Gazete’nin dünkü sayısında “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlandı.

Konu ile ilgili olarak 1753 nolu Cumhurbaşkanlığı kararında, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri gereğince karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

YÖNETMELİĞE EKLENEN İBARE

18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11’inci maddesinin birinci fıkrasına birinci cümleden sonra gelmek üzere yeni ibareler eklendi. Bu bağlamda birinci cümleden sonra şu ibare eklenmiştir: “Ancak, öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır.”

2018’DE DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

15 Ağustos 2018 tarihinde öğretmen adaylarının KPSS’de elde ettikleri puanların geçerlilik süresinin 1 yıl olmasını öngören madde yürürlükten kaldırılarak, “KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder” ibareleri eklenmişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER