A3 Haber

Bu nasıl ‘şaka’: Makatına kompresör ile hava bastılar, hastanelik oldu

Bu nasıl ‘şaka’: Makatına kompresör ile hava bastılar, hastanelik oldu

Bu nasıl ‘şaka’: Makatına kompresör ile hava bastılar, hastanelik oldu
Kasım 08
16:42 2019

Manisa Selendi’de 17 yaşındaki çocuğun makatına “şaka” diye kompresörle hava bastılar. Bu olay ilk değil. Daha önce İzmir Sarnıç’ta, Kocaeli Körfez’de, Karaman’da ve Seydişehir’de mağdurların makatına kompresörle hava basılmış, şahıslar hastanelik olmuşlardı!

Manisa’nın Selendi ilçesinde, 17 yaşındaki H.Y. şakalaştığı iki arkadaşı tarafından makatına kompresör ile hava basılması nedeniyle hastanelik oldu.

İç organlarından bazıları zarar gören H.Y. ameliyattan 20 gün sonra taburcu edilirken şikayetçi olduğu 2 arkadaşı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İÇ ORGANLARI ZARAR GÖRDÜ

Manisa’da lise öğrencisi H.Y. 7 Ekim’de okul çıkışı, staj yaptığı Selendi Sanayi Sitesi’ndeki iş yerine gitmek üzere motosikletiyle yola çıktı. Yolda lastiği patlayan H.Y. tamir ettirmek için yakındaki arkadaşı E.K.’nin (16) babasına ait lastik tamircisine gitti. H.Y. burada babasının yanında çalışan arkadaşı E.K. ile lastiği tamir edip, bir yandan da sohbet ederken yanlarına ortak arkadaşları N.K. de (16) geldi.

Üç arkadaş, bir süre sonra birbirleri ile şakalaşıp, güreşmeye başladı. Güreşirken H.Y.’nin üzeri toz oldu. E.K. kompresör ile hava tutarak H.Y.’nin üzerindeki tozu temizlemek istedi. Ancak basıncın az olması üzerine E.K. kompresörün ucuna basıncı artırmak için 5 santimetrelik bir aparat taktı. Bu sırada iddiaya göre arkadaşları H.Y.’yi bir anda yere yatırıp, etkisiz hale getirdi. Ardından da E.K., H.Y.’nin makatına kompresör ile hava bastı. Vücudu basılan hava nedeniyle şişen ve iç organları zarar gören H.Y. fenalaştı.

DÖRT GÜNÜ YOĞUN BAKIMDA, 20 GÜN HASTANEDE YATTI

Ameliyatın ardından dört günü yoğun bakımda olmak üzere 20 gün hastanede yatarak tedavi gören H.Y.’nin mesanesi bir torba ile dışarı alınarak, taburcu edildi.

H.Y. üç ay sonra mesanesinin tekrar yerine alınması için bir ameliyat daha geçireceği belirtilip, taburcu edildi. H.Y. ve yakınlarının şikayetçi olması üzerine E.K. ve N.K. polis tarafından gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 kişi, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İLK DEĞİL, SÜREKLİ YAŞANIYOR!

Son olarak Manisa’da yaşanan olayın benzerlerinin başka pek çok yerde, farklı yıllarda yaşandığı görülüyor.

İZMİR SARNIÇ’TA

Milliyet’in 23 Şubat 2001 yıllı tarihli haberine göre, İzmir’de Sarnıç Fatih Mahallesi 142. sokakta bulunan  mobilya imalat hanesinde Ufuk Kilerci, iş arkadaşı R.Ö.’nün (41) makatına kompresörle hava verdi; daha sonra da olay yerinden ayrıldı. R.Ö., olayın ardından hastaneye kaldırılırken, Kilerci kendisini “Bu sadece şakaydı. O da bana yapmıştı” sözleriyle savundu.

SEYDİŞEHİR’DE

TGRT Haber’in 12 Eylül 2003 tarihli haberine göreyse, Seydişehir Alüminyum Tesisleri’nde çalışan Mustafa Y. ve Mehmet Y., işe verilen arada, 5,5 bar basınçla hava veren kompresör ile birbirlerinin üzerindeki tozu temizlemeye başladı. Sıra kendine gelen Mustafa Y., sırtındaki tozların temizlenmesi için arkasını döndüğü Mehmet Y.’nin “şakası” ile karşılaştı. Mehmet Y., “şaka niyetiyle” yüksek basınçlı havayı Mustafa Y.’nin makatına tuttu. Mustafa Y., bağırsağında açılan yarıklarla hastaneye kaldırıldı.

KOCAELİ KÖRFEZ’DE

Milliyet’in 12 Mart 2012 tarihli haberine göreyse, Kocaeli’nin Körfez İlçesi, Hacı Osman Mahallesi’nde bulunan ve bölgedeki sanayi kuruluşlarının petrol ve benzeri depolama tanklarında taşlama yöntemiyle temizlik yapan firmada çalışan Bünyamin Ç. ile iş arkadaşı Ümmet G., iş bitimi havalı tabanca ile üzerilerini temizlemeye başladı. Her akşam olduğu gibi soyunma odasında basınçlı hava veren tabancayı üzerilerine tutarak tozları temizleyen iki arkadaş şakalaşmaya başladı. Önce Kompresör tabancasını eline alan Bünyamin Ç., arkadaşı Ümmet G.’nin üzerini temizledi. Bu kez Ümmet G. Bünyamin Ç.‘nin giysilerini ;temizlerken hava musluğunu sonuna kadar açtı. Bünyamin Ç.’nin giydiği iş tulumu düşerken, havalı tabancayı makatına soktu. Bünyamin Ç.’nin karnı bir anda havayla doldu. Arkadaşını “şaka” yaparken ölümün eşiğine getiren Ümmet G. hemen diğer çalışanlardan yardım istedi. Bağırsakları havayla dolan ve karnı şişen Bünyamin Ç., işyerine çağırılan ambulansla Derince Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı.

KARAMAN’DA

Hürriyet tarafından yapılan 17 Nisan 2015 tarihli habere göreyse, “Karaman’da bir plastik doğrama fabrikasında çalışan 39 yaşındaki H.Ş.T.’nin iddiaya göre iş arkadaşı 42 yaşındaki R.H. ile havalı kompresörle “şakalaşması” hastanede bitti. İddiaya göre H.Ş.T. şakalaşırken, R.H.’nin makatına havalı kompresörün tabancasını tutması nedeniyle bağırsakları hava basıncıyla yırtılan R.H. hastaneye kaldırıldı. H.Ş.T. de polis tarafından gözaltına alındı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER