A3 Haber

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi tamamen yıkıldı

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi tamamen yıkıldı

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi tamamen yıkıldı
Kasım 08
21:52 2019

Beyazıt’taki İstanbul Üniversitesi yerleşkesinde bulunan, Şandor Hadi ve Hüseyin Başçetinçelik tarafından tasarlanan İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, yerine başka bir bina yapılmak üzere yıkıldı.

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin yıkılıp yerine yeni bina yapılması konusu 2012 yılında gündeme gelmişti. Dönemin rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet “2014’te Beyazıt’taki Merkez Kütüphane yıkılacak ve aynı yerde modern bir kütüphane binası inşa edilecek. 2014’te Avcılar’da da yeni bir merkez kütüphane inşa edeceğiz” şeklinde açıklama yapmıştı.

Arkitera‘dan Emine Merdim Yılmaz’ın haberine göre, aradan geçen yedi yıllık zaman zarfının ardından Mimarlık Tarihi hesabının Instagram’da yaptığı paylaşımda görüleceği üzere kütüphane binası tamamen yıkıldı.

‘YAŞAYAN BİR ŞEY NEDEN YIKILIP YENİDEN YAPILMAK İSTENİR?’

ARKIMEET 2013’ün açılış konuşmasında konuşan Sevinç Hadi, İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin yıkılacak olmasıyla ilgili, “tarihi yapının tescillenmeyerek yıkıma mahkum edilmesinden duyduğu üzüntüyü” dile getirmişti. Hadi, “Yaşayan bir şey neden yıkılıp yeniden yapılmak istenir ki?” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER