A3 Haber

Nusret ABD’li çalışanların ‘bahşiş’ davasını kaybetti: 236 bin dolar tazminat ödeyecek

Nusret ABD’li çalışanların ‘bahşiş’ davasını kaybetti: 236 bin dolar tazminat ödeyecek

Nusret ABD’li çalışanların ‘bahşiş’ davasını kaybetti: 236 bin dolar tazminat ödeyecek
Kasım 08
10:20 2019

Nusret Gökçe, ABD’deki restoranında çalışanlar tarafından açılan “bahşişleri çalma” ve çalışanlara gerekli mesai ücretlerini ödememe davasını kaybetti. Nusret’in 200 bin doların üzerinde tazminat ödemesi kararlaştırıldı.

New York ve Dubai’nin de dahil olduğu pek çok kentte restoranı olan Nusret Gökçe, ABD’li çalışanları tarafından açılan davayı kaybetti.

ABD yayını Miami Herald, Miami’deki restoranda çalışanların “bahşişlerin çalınması” ve saatlik mesai ücretlerinin tam ödenmemesi sebebiyle dava açtıklarını duyurmuştu. Bunun ardından ABD’deki diğer Nusret restoranlarında çalışanlar da şirkete dava açmaya başladı.

‘BAHŞİŞLE ZARAR KAPATILIYOR’

Melissa Compere isimli çalışan, Nusret’in bahşiş parasını günlük zararları kapatmak için kullandığını belirterek, kırılan tabaklar gibi masrafların yasadışı bir şekilde bahşiş parasıyla kapatıldığını söylemişti.

Davada Nusret’in bahşiş parasını, normalde bahşiş almayan çalışanlara da verdiği ve bahşişli çalışanlardan bahşiş miktarını gizlediği belirtiliyordu.

236 BİN 870 DOLAR CEZA GELDİ

Manhattan’daki Nusr-Et Steakhouse’un dört eski çalışanı da, Gökçe hakkında “bahşişlerinin gizlendiği ve kendilerine mobbing uygulandığı” iddiasıyla ocak ayında mahkemeye başvurmuştu.

Nusret’in eski çalışanları Süleyman Küçür, Onur Usluca, Yunus Delimehmet ve Batuhan Yunkuş, işletmenin tip kutusunda biriken paranın tutarıyla ilgili kendilerine bilgi verilmediği ve tipleri görmeyi talep ettiklerinde mobbinge maruz kalarak iş akitlerinin feshedildiğini iddia etti. Çalışanların Federal Mahkeme’de açmış oldukları dava, ekim ayında sonuçlandı.

Çalışanların Federal Mahkeme’de açmış oldukları dava sonuçlandı. ABD mahkemesi, işten çıkarılan Türk çalışanlara kaybettikleri maaşlar ve diğer haklar için ödeme yapılmasına karar verdi. Taraflarca mutabık kalınan ve Ulusal İşçi-İşveren İlişkileri Kurulu (NLRB) tarafından onaylanan Sulh Anlaşmasına göre davacılara toplam 236 bin 870 dolar (yaklaşık 1 milyon 361 bin Türk lirası) tazminat ödenmesi kararlaştırıldı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER