A3 Haber

Umut Davası savunmalar için 20 Mart’a ertelendi

Umut Davası savunmalar için 20 Mart’a ertelendi

Umut Davası savunmalar için 20 Mart’a ertelendi
Kasım 08
20:35 2019

Kamuoyunda ‘Umut Davası’ olarak bilinen Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı’nın katledilmesiyle ilgili beş sanığın yargılandığı davanın bir duruşması daha bugün yapıldı. 

A3 Haber Merkezi – Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı’nın katledilmesine dair 5 sanığı yeniden yargılamayı sürdürdü.

Kamuoyunda “Umut Davası” olarak adlandırılan davanın bugünkü duruşması görüldü. Duruşmada, esas hakkında mütalaaya karşı, çeşitli cezalar istenen davanın hükümlülerinden sanık Hasan Kılıç, Mehmet Şahin, Yusuf Karakuş, Recep Aydın ve Mehmet Ali Tekin’in savunma yapması için, mahkeme 20 Mart 2020 tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin sanıkların adil yargılanmadığına karar verdiği Umut Davası’nı yeniden görmeye başladı. Bu çerçevede Selam Tevhid adında terör örgütü kurdukları gerekçesiyle 12 yıl 6’şar ay hapse mahkum olan Ali Tekin ve Hasan Kılıç ile bu örgüte üye oldukları iddiasıyla 6 yıl 3’er ay hapis cezası verilen Mehmet Şahin, Yusuf Karakuş ve Recep Aydın yeniden hakim karşısına çıkıyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER