Site icon A3 Haber

Türk Tabipleri Birliği Başkanı: Ambulans dört hastaneyi pas geçip şehir hastanelerine gidiyor!

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman ve gazeteci Çiğdem Toker Şehir hastaneleri modelinin çok pahalı bir sistem olduğunu ifade etti. Adıyaman ve Toker, hükümetin bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerektiğini belirtti.

Durumu acil olan hastaların bir an önce en yakın hastaneye sevkinin hayati bir mesele olduğunu belirten Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, “Mamak’ta bir hasta rahatsızlandı ve ambulans çağrıldı. 112’ye talimat verilmiş. Direkt şehir hastanesine gidilecek. Mamak’tan Bilkent’e gidene kadar dört hastane var. Bu dört hastaneyi pas geçip şehir hastanesine gidiliyor” dedi.

Adıyaman ve Toker, Gazete Duvar’da Özlem Akarsu Çelik’in hazırladığı “Gündem” programına konuk oldu.

‘ANKARA’DA DÖRT HASTANE TEK BİR ŞEHİR HASTANESİNE TAŞINDI’

Şehir hastanelerine ulaşabilmenin çok zor olduğunu vurgulayan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, “Bu yüzden biz bu hastanelere şehir dışı hastaneler diyoruz” şeklinde konuştu.

Adıyaman, “Ankara’daki şehir hastanesi Bilkent’te açıldı. Numune, Yüksek İhtisas, Zekai Tahir Burak, Çocuk Hastanesi, Fizik Tedavi hastanesinin bir kısmı şehir hastanesine taşındı. Yani 4,5 hastane tek bir hastaneye taşındı” dedi.

‘AMBULANS DÖRT HASTANEYİ PAS GEÇİP ŞEHİR HASTANESİNE GİDİYOR’

Durumu acil olan hastaların bir an önce en yakın hastaneye sevkinin hayati bir mesele olduğunu belirten Adıyaman’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘ŞEHİR HASTANELERİ KAMU HASTANESİ DEĞİL, ÖZEL HASTANEDİR’

TOKER: SAĞLIK BAKANLIĞI KİRACI DURUMUNDA

Şehir hastanelerinin bütçede kara delik olarak durmasının bir çok sebebi olduğunu dile getiren gazeteci Çiğdem Toker, ilk olarak kamuya açıklanmayan sözleşmelerin olduğunu belirtti.

Toker’in açıklamalarından satır başları şöyle:

 

Exit mobile version