A3 Haber

Ordunun çağrısının ardından Bolivya Devlet Başkanı Morales istifa etti

Ordunun çağrısının ardından Bolivya Devlet Başkanı Morales istifa etti

Ordunun çağrısının ardından Bolivya Devlet Başkanı Morales istifa etti
Kasım 11
06:30 2019

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ordunun istifasını istemesi üzerine ülkede barışın sağlanması için başkanlık görevini bıraktığını duyurdu.

Bolivya’da istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, ülkedeki şiddet eylemleri nedeniyle halkın daha fazla zarar görmemesi içim istifa kararı aldığını açıkladı.

Durumu “devlet darbesi” olarak niteleyen Morales, “Kardeşlerim, mücadelemizin son bulmadığını söylemek istiyorum, biz eşitlik ve barış için mücadeleye devam edeceğiz. Şu anda bir devlet başkanı olarak yükümlülüğüm, durumu sakinleştirmek için yöntem bulmak” ifadelerini kullandı.

YARDIMCISI DA İSTİFA ETTİ

Devlet Başkan Yardımcısı Alvaro Garcia Linera da bir Kızılderili Başkanın yardımcısı olduğundan gurur duyduğunu ve daima ona sadık kalacağını söyleyerek istifasını açıkladı.

Bolivya’daki olaylardan “karanlık ve yabancı güçleri” sorumlu tutan Linera, “Biz hidrokarbürü, doğal zenginlikleri millileştiren bir hükümetiz. Biz Bolivyalıların yüzde 30’unu yani 3 milyon Bolivyalıyı fakirlikten çıkarıp, orta gelir grubuna yükselttik. 200 bin Bolivyalıya ev yaptık. Hiçbir zaman maaş ödemek için yabancıların önünde eğilmedik ve kıtada en hızlı büyüyen ülke olduk” değerlendirmesinde bulundu.

Bolivya ordusundan Morales’e istifa çağrısı

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER