A3 Haber

Çobana ayı saldırdı, köpekleri kurtardı

Çobana ayı saldırdı, köpekleri kurtardı

Çobana ayı saldırdı, köpekleri kurtardı
Kasım 12
20:56 2019

Erzurum Oltu’da çoban Mete Esen, ayı saldırısına uğradı. Ağaca tırmanmaya çalışırken, ayağından yakalayan ayının altına aldığı Esen, sürüyü koruyan köpeklerin saldırısıyla yaralı kurtuldu. Çoban hastaneden çıkınca köpeklerine ziyafet çektirecek.

Oltu’nun Ormanağzı Mahallesi Mukav mezrasında öğle saatlerinde koyun otlatan 26 yaşındaki Mete Esen, gördüğü ayıdan kurtulmak için ağaca tırmanmak istedi. Esen’i ayağından yakalayan ayı pençe darbesiyle aşağıya indirdikten sonra sol kol ve bacağına saldırdı. Sürüyü koruyan köpekler de ayıya saldırdı. Ayı köpek saldırısı sonrası kaçarak uzaklaştı.

Olay yerinde yapılan müdahalenin ardından çoban Mete Esen, sağlık ekipleri tarafından Oltu Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Sol bacağı ve sol kolundan yaralı olan Mete Esen, “Koyunları otlatırken aniden ayıyla karşılaştım. Kaçarak ağaca çıkmak istedim. Sol ayağımdan tutarak aşağı indirdi. Bu sırada köpekler saldırıya geçti. Üç köpekten birini yakalayarak sıktı. Diğerleri saldırdı, köpeklerim önüme geçerek set oldular. Eğer köpeklerim olmasaydı beni öldürürdü. Ayının yakaladığı köpeğin durumunun ne olduğunu bilmiyorum. Hastaneden çıktıktan sonra köpeklerime bir ziyafet çekeceğim” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER