A3 Haber

Berkin Elvan davası 5 Şubat 2020’ye ertelendi: ‘Adalete aç kaldık, çocuğumun katili yargılansın’

Berkin Elvan davası 5 Şubat 2020’ye ertelendi: ‘Adalete aç kaldık, çocuğumun katili yargılansın’

Berkin Elvan davası 5 Şubat 2020’ye ertelendi: ‘Adalete aç kaldık, çocuğumun katili yargılansın’
Kasım 13
16:48 2019

Berkin Elvan davası 5 Şubat 2020’ye ertelendi. Gülsüm Elvan, ‘’Maalesef ki yine elimiz boş geldik. Çocuğumun katili yargılansın. Bütün çocukların katilleri yargılansın. Adalete tamamen aç kaldık. Öyle bir sınıra geldik’’ İfadelerini kullandı.

Bilirkişi raporunun sunulmasının ardından görülen Berkin Elvan davası 5 Şubat 2020’ye ertelendi. Bilirkişi raporunda, Zet silahını ateşleyen sanık polisin, biber gazı kullanmada “bilinçli olduğu” sonucuna varılmıştı. Rapora göre olay yerinde ve saatinde göstericilerin eylemi de yoktu.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 15. celseye, “Olası kasıtla öldürmek” suçundan müebbet hapsi istenen tutuksuz sanık F.D. Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nden duruşmaya katıldı. Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan ve kardeşi Gamze Elvan duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı çok sayıda izleyici de takip etti.

‘ÇOCUĞUMUN KATİLİ YARGILANSIN’

Açıklamada söz alan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, ‘’Maalesef ki yine elimiz boş geldik. Çocuğumun katili yargılansın. Bütün çocukların katilleri yargılansın. Adalete tamamen aç kaldık. Öyle bir sınıra geldik.’’ İfadelerini kullandı.

Baba Sami Elvan da ‘’Bu davanın bizim davamız olmadığını defalarca söyledim. Yine söylüyorum. Bu dava bizim davamız değil. Bu dava bütün Türkiye’yi ilgilendiren, Gezi’ye çıkan, o sokaklara inen herkesin davası. Berkin sıradan bir çocuktu. Ama şu an hepinizin çocuğu. O bakımdan biz adalete aç kalmış bir aile olarak bugüne dek yaşananları hep ifade ettik. Bu günden sonra da böyle bir olayın gelişmemesi için, Elvan ailesi olarak biz mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Adalet nerede varsa orada olacağız. Ama bu süreçte bizi yalnız bırakmamanızı, bize destek olmanızı istiyoruz. O gün Gezi nasılsa burada öyle bir duruşma bekliyorum. Şimdiden çağrım odur. Hepinizi 5 Şubat’ta buraya bekliyorum. Biliyorum o duruşmadan bir şey çıkmayacak. Gerçek adalet çıkmayacak. Ama biz hep birlikte olursak adaleti kendi ellerimizle bulabiliriz. Mücadele edersek belki bunu döndürebiliriz. Belki bir daha Berkinleri öldürtmeyebiliriz. Çocuklarımızı yaşatabiliriz. Benim oğlum geri gelmeyecek. Bunu çok iyi biliyorum. Bunun ceza alması da beni hiç ilgilendirmiyor. Ama geleceğimizi ilgilendiriyor. Bunu hepinizin bilmesini istiyorum. Beni hakikaten ilgilendirmiyor. Çünkü çocuğum geri gelmeyecek. Ama toplumumuzu ilgilendiriyor. Adaletin tecellisi hepimiz için hayırlı olacak.’’ diyerek 5 Şubat’ta duruşmada olunması için çağrıda bulundu.

Berkin Elvan davasında 15. duruşma: Bilirkişiden ‘Vuran polis bilinçliydi’ raporu

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER