A3 Haber

Enes Kanter ABD Kongresi’nde Türkiye’yi hedef aldı

Enes Kanter ABD Kongresi’nde Türkiye’yi hedef aldı

Enes Kanter ABD Kongresi’nde Türkiye’yi hedef aldı
Kasım 13
18:11 2019

Fethullah Gülen’in ‘manevi oğlum’ dediği NBA takımlarından Boston Celtics oyuncusu Enes Kanter, ABD Kongresi’nde Demokrat Partili iki senatörle birlikte ‘Türkiye’deki insan hakları ihlalllerini’ kınayan yasa tasarısının sunumuna katıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyaretine başladığı saatlerde iki Demokrat Partili senatör ABD Kongresi’nde Türkiye’de insan hakları ihlalleriyle ilgili yasa tasarısını açıkladı. Tasarının açıklandığı basın toplatısına Fethullah Gülen’in manevi oğlum dediği Enes Kanter de katıldı.

Massachusetts Senatörü Markey ve Oregon Senatörü Wyden, Kongre’de yasa tasarısını tanıttıkları basın toplantısını Enes Kanter ile birlikte düzenlemesi Erdoğan’ın ABD ziyareti esnasında gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Senatörler, NBA’de oynayan Enes Kanter’i ‘Türk hükümetinin siyasi rakiplerini hedef almasının kurbanı’ olarak gösterdi.

“Özgürlüklerin kısıtlandığı bir kampanya yürütülüyor”

Türkiye’de 80 bin vatandaşın gözaltına alındığını ya da hapse atıldığını, muhalif örgüt ve medya kuruluşlarının kapatıldığını ifade eden Markey, “Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çapında en büyük insan hakları ve özgürlükleri kısıtlama kampanyalarından birini yürütüyor” şeklinde konuştu.

“Hakkınız olanları almanız için daima çalışacağız”

Senatör Wyden da dünyada hükümetler halklarının haklarını ve özgürlüklerini kısıtlarken ABD’nin bir köşede sessizce oturamayacağını belirtirken, “Hele ki bu hükümet özellikle de Amerika’nın önemli bir müttefiki olan Türkiye ise bu imkansız. Bugün burada Türk halkının ve başkalarının insan haklarını ihlal etmesini durdurması adına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tam saha baskı yapmak için toplandık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eylemlerinden sorumlu tutmak için de ekip olarak kararlıyız” dedi.

Kanter: Benim ülkemde demokrasi yok

Boston Celtics oyuncusu Enes Kanter, ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmada Türkiye’yi hedef alırken, “Amerikalılar demokrasi, özgürlükler, insan haklarının olduğu bir ülkede yaşadıkları için kendilerini çok şanslı ve mutlu hissetmeli. Maalesef bunların hiçbiri benim ülkemde yok, ama bu iki beyefendinin yanısıra kendi takım arkadaşlarımdan, koçlarımdan ve tüm taraftarlardan destek görmek şahane bir şey. O yüzden Amerika’ya ne kadar teşekkür etsem az” ifadelerini kullandı.

Türkiye, pasaportunu iptal ettiği basketbolcu için uluslararası tutuklama ve sınırdışı talep ediyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER