A3 Haber

Feyzioğlu için disiplin ve meslekten ihraç başvurusu

Feyzioğlu için disiplin ve meslekten ihraç başvurusu

Feyzioğlu için disiplin ve meslekten ihraç başvurusu
Kasım 13
23:07 2019

Ankara Barosu avukatlarından Hacı Bayram Vural, TBB Başkanı Feyzioğlu’nun disipline sevkedilip meslekten el çektirilmesi için hukuki işlem başlattı.

Baroların olağanüstü genel kurul çağrısını hukuksuz bulan ve “hodri meydan” diyerek reddeden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepki büyüyor. 12 baro başkanının Feyzioğlu’na “kanunları uygula ve istifa et” çağrısıyla birlikte Ankara Barosu’na Feyzioğlu ile ilgili “disiplin ve meslekten ihraç” istemiyle bir başvuru yapıldı.

“Feyzioğlu hukuku kasten uygulamıyor”

Baro avukatlarından Hacı Bayram Vural, Feyzioğlu’nun da Ankara Barosu üyelerinden olduğundan hareketle Ankara Barosu Başkanlığı’na gönderdiği dilekçesinde, baroların olağanüstü genel kurul çağrısını reddeden baro üyesi Feyzioğlu’nun hukuku kasten uygulamadığına dikkat çekti.

Feyzioğlu’na meslekten ihraç talebi

Avukat Bayram Vural, Feyzioğlu ile beraberindeki TBB yönetim kurulu üyeleri hakkında acil olarak “tedbiren meslekten el çektirme” kararıyla birlikte haklarında disiplin kovuşturması yapılarak eylemlerine uyan disiplin suçlarından ceza verilmesini istedi.

Eminağaoğlu: Kınama cezası bile düşürür

Deutsche Welle’ye konuşan  eski Cumhuriyet Savcılarından Ömer Faruk Eminağaoğlu, Avukat Hacı Bayram Vural’ın dilekçesi sonrasında baro disiplin kurulunun vereceği ve kesinleşecek bir kınama cezasının bile Feyzioğlu ile beraberindekileri TBB yönetiminden düşürmeye yeteceğini söyledi ve ekledi:

“Feyzioğlu’nun sığınabileceği hiçbir hukuk maddesi kalmamıştır. Feyzioğlu hakkındaki bir disiplin cezası sonrasında TBB’ne olağanüstü genel kurul çağrısı yapmaya bile gerek kalmayacaktır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER