A3 Haber

ABD Savunma Bakanı: Suriye’de 500-600 askerimiz olacak

ABD Savunma Bakanı: Suriye’de 500-600 askerimiz olacak

ABD Savunma Bakanı: Suriye’de 500-600 askerimiz olacak
Kasım 14
15:08 2019

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Amerikan askerlerini Suriye’nin kuzeydoğusundan çıkarma sürecinin sürdüğünü, nihayetinde bölgede 500-600 askerin kalacağını duyurdu. Esper, Amerika’nın YPG/PKK’ye yardım etmeyi sürdürdüğünü açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Amerika’nın Suriye’nin kuzeyinde 600 kadar askeri bırakacağını açıkladı. Pentagon Şefi Mark Esper, Asya turu çerçevesinde Güney Kore’ye giderken gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Amerikan askerlerini Suriye’nin kuzeydoğusundan çıkarma sürecinin devam ettiğini belirten Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Mark Esper, “Günün sonunda orada 500-600 askerimiz olacak.” ifadelerini kullandı.

“YPG’ye yardımımız sürüyor”

ABD’nin bölgede YPG’ye yardım etmeyi sürdürdüğünü ifade eden ABD Savunma Bakanı, Suriye’deki ABD askerlerinin sayısının, özellikle Avrupalı müttefiklerin ülkedeki varlığını güçlendirmesi halinde değişebileceğini bildirdi.

Esper, “İşler değişir. Sahadaki olaylar değişir. Örneğin, Avrupa’dan bize katılan ortaklarımız ve müttefiklerimiz olabilir. Sahada bize katılırlarsa, bu bize oradan daha çok ABD askerini çıkarma kabiliyeti tanıyabilir.” ifadelerini kullandı.

Esper, Türk ve Rus askerlerinin, bir ay önce Türk ve ABD askerlerinin yaptığı gibi Suriye’de ortak devriye görevi yürütmesi konusunda ne düşündüğüne ilişkin soruya da misyonlarının hiçbir zaman Suriye sınırında Türkler ve Kürtler arasında devriye yapmak olmadığı, IŞİD’i yenilgiye uğratmayı amaçladıklarını vurguladı.

“NATO’dan çıkış anlamına gelmez”

Türk ve Rus ordularının birlikte çalışması konusundaki endişelerini, bunun NATO yörüngesinden çıkış anlamına geldiğini Türkiye’ye ilettiğini dile getiren Esper, yıllarca iyi bir müttefik olan, Kore Savaşı’nda ve Afganistan’da ABD’nin yanında mücadele eden Türkiye’yi bu yoldan geri çevirmeleri ve sağlam bir ilişkiyi temin etmeleri gerektiğini belirtti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER