A3 Haber

AKP’li kaybedenlere ‘kamuda koltuk’ ödülü!

AKP’li kaybedenlere ‘kamuda koltuk’ ödülü!

AKP’li kaybedenlere ‘kamuda koltuk’ ödülü!
Kasım 14
16:35 2019

AKP’den belediye başkan adayı olup seçimi kaybeden ya da aday adayı olup adaylığı kabul edilmeyen bir çok isme kamudan yeni kadrolar verildi. Bu isimlerin bir kısmı bakan yardımcısı olurken, bir kısmı da AKP’li başkanlara danışman oldu.

Yerel seçimlerde AKP’den belediye başkan adayı olan ancak seçimi kaybeden ya da aday gösterilmeyen isimler, seçim sonrası kamuda yeni koltuklar kazandı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı olan ve 31 Mart’ta Büyükçekmece’den seçilemeyen Mevlüt Uysal da mayıs ayında Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

31 Mart’ta kaybedenlerden AKP’nin Bolu belediye başkan adayı Fatih Metin, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na atandı.

AKP’nin Kadıköy adayı Özgül Özkan Yavuz’a da seçimi kaybetme ödülü olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevi verildi.

Milas Belediye Başkanlığı’nı kaybeden Barış Saylak Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü yapılırken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e danışman olarak görevlendirildi.

Aday yapılmayanlara da ödül

İki dönem Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Misbah Demircan, yeniden adaylık onayı alamasa da seçim sonrası Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı oldu.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ise Bayburt Demirözü’nün eski belediye başkanı olan ve son seçimde aday gösterilmeyen Selami Ersen atandı.

AKP’den Araban Belediye Başkan aday adayı olan Gökmen Gökçek de aday gösterilmedi ama Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne Strateji Geliştirme Daire Başkanı oldu.

Adapazarı Belediye Başkan aday adayı olan ama seçimde aday gösterilmeyen eski Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği koltuğuna oturtuldu.

 

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER