A3 Haber

‘Erdoğan-Trump görüşmesinde resmi zabıt tutuldu mu?’

‘Erdoğan-Trump görüşmesinde resmi zabıt tutuldu mu?’

‘Erdoğan-Trump görüşmesinde resmi zabıt tutuldu mu?’
Kasım 14
16:54 2019

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, “Trump ve Erdoğan’ın görüşmesinden iki ülke arasındaki sorunların çözümüne yönelik somut sonuç çıkmamıştır” dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantı devam ederken, basın toplantısı düzenleyen Sözcü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretini değerlendirdi.

Öztrak, “Trump ve Erdoğan’ın görüşmesinden iki ülke arasındaki sorunların çözümüne yönelik somut bir sonuç çıkmamıştır. Trump ve Erdoğan’ın görüşmesi hiçbir konuda anlaşamayan ama birbirinden de kopamayan iki ismin toplantısında görünümünde geçmiştir. İkili ilişkileri tıkayan ve milletimizin geleceğini ilgilendiren pek çok sorun halen ortada durmaktadır” ifadesini kullandı.

‘GÖRÜŞMEDE RESMİ ZABIT TUTULMUŞ MUDUR?’

Faik Öztrak, Erdoğan ve Trump arasında baş başa yapılan görüşmeye ilişkin olarak, “Bu görüşmeye Dışişleri Bakanlığı’ndan resmi bir görevli katılmış mıdır? Bu görüşmede resmi bir zabıt tutulmuş mudur, yoksa tutulmamış mıdır? Bu görüşmenin ayrıntıları Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın arşivlerine girmiş midir yoksa resmi arşivlerden gizlenmiş midir?” sorularını yöneltti. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER