A3 Haber

‘Menzil’ sorusuna Bakan Koca’dan yanıt yok!

‘Menzil’ sorusuna Bakan Koca’dan yanıt yok!

‘Menzil’ sorusuna Bakan Koca’dan yanıt yok!
Kasım 14
16:40 2019

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Menzil tarikatının Sağlık Bakanlığı’nı ele geçirdiği” iddiasını soran Aytun Çıray, bir türlü yanıt alamadı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Gazeteci- yazar Saygı Öztürk, ‘Menzil’ isimli bir kitap yazdı biliyorsunuz ve o kitapta, şeyh, şıh, ismi her neyse, Menzil tarikatının Sağlık Bakanlığı’nı ele geçirdiğini söyledi. Aynı kişi ‘10 bakanın evimize geldiğini bilirim’ diye anlattı o kitapta. Bu konuları yalanladınız mı? Bu konudaki düşüncelerinizi almak istiyorum” diyerek sorularını yöneltti. Ancak bakan Koca, Çıray’ın sorusunu yanıtsız bıraktı.

Gazeteci Saygı Öztürk’ün kitabında Menzil tarikatı eski liderlerinden Feyzeddin Erol’un “On bakanın evimize geldiği günler oldu. Ne olacak… Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız da eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ da bizim evimizde büyüdüler. Her hafta yanımda olan insanlardı. Şimdi selam vermiyorlar. Biz, Menzil’den kopunca bizden koptular. Biz değil, Menzilciler Türkiye’nin her yerinde güçlüdür. Bilmiyorum, devlette her yerde adamları var” ifadelerine yer verilmişti.

Erol kitapta, “Menzil, Sağlık Bakanlığı’nı ele geçirdi mi?” sorusuna da, “Doğru, Recep Akdağ’ı tanıyorum. Buraya (Menzil’e) gelmiş gitmiş. Sağlık Bakanlığı Menzil cemaatine bağlı diye liyakatsız bir insanı almışsa vallaha o doğru değildir” açıklamasıyla karşılık vermişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER