A3 Haber

O okuldaki incelemenin sonucu: Otizmli çocuklar ayrıştırılmış!

O okuldaki incelemenin sonucu: Otizmli çocuklar ayrıştırılmış!

O okuldaki incelemenin sonucu: Otizmli çocuklar ayrıştırılmış!
Kasım 14
17:13 2019

Aksaray’da otizmli çocukların yuhalandığı okulda inceleme yapan TBMM Araştırma Komisyonu’nun üyesi CHP’li Çetin Arık, “O çocuklar ayrıştırılmış” dedi.

TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Üyesi CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM’de farklı illerden gelen down sendromu, otizm ve diğer gelişim bozukluğu olan çocukların aileleriyle birlikte açıklama yaptı. Arık, komisyonun, özel eğitimli öğrencilerin sınıflarının diğer öğrenci velileri tarafından yuhalanarak kapatılmasının istendiği Aksaray’daki Mehmetçik İlkokulu’nda inceleme yaparak aileler ile görüştüğünü söyledi.

Çetin Arık, “Okulda 40’a yakın öğrenci var, o çocuklar ayrıştırılmış. Çoğu arka kapıdan çıkıyor. Onlara eğitim veren sadece ücretli öğretmen. Bir aylık sertifika almış, bu çocuklara orada eğitim vermeye çalışıyor. Olay aslında şöyle, mahallenin muhtarı diyor ki, ‘bana oy verin, ben bu çocukları bu okuldan göndereceğim.’ Ve oy alıyor. Sonra olayın daha da üzücü boyutu, okul idaresi, muhtarla birlikte aileleri organize ediyor; ‘Sizin çocuklarınızı istemiyoruz’ diye. Aileler, ‘Bizim çocuklarımız arkadaşları sayesinde top oynamaya başladı’ diyor, muhtar ise ‘Sizin çocuğunuz mutlu olsun diye mahallenin çocukları mutsuz mu olsun? Bu çocukları alıp buradan defolup gideceksiniz’ diye konuşuyor. Komisyon olarak iki tarafı da dinlemek istedik” açıklamasında bulundu.

Arık, valinin talimatına rağmen muhtarın komisyonun karşısına çıkmadığını belirterek, “Bu muhtarın oradan mutlaka alınması, soruşturmanın selameti açısından önemli. Bu çocukların en önemli ilacı eğitimdir” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER