Site icon A3 Haber

Pakdemirli’den tuhaf THK açıklaması: Uçakların uçmayla ilgili problemi var

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda orman yangınlarında uçak kullanılmamasıyla ilgili açıklama yaptı. Pakdemirli, Türk Hava Kurumu uçaklarının, uçmayla ilgili problemi olduğunu savundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda orman yangınlarında uçak kullanılmamasıyla ilgili açıklama yaptı.

Pakdemirli açıklamasında, “Türk Hava Kurumu hem Muğla hem de İzmir yangınında aradan kafa çıkartarak, ‘Biz olsak şöyle olurdu, böyle olurdu’ diyor. Uçakların uçmayla ilgili problemi var” dedi.

“THK’nın faydası yüzde 8”

Pakdemirli, orman yangınlarında uçak kullanılmamasına ilişkin tartışmalara değinirken, “30 tane hava aracımız var. Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir teşkilat. 40 bin personeli var. Muğla yangınına gittik. 24 tane olan helikopter sayımızı 30’a çıkardık. Helikopter ile bir ton su atma maliyeti bin 300 lira, Türk Hava Kurumu ile 1 ton su atma maliyeti 8 bin lira” ifadelerini kullandı.

“Uçakların uçmayla ilgili problemi var”

Pakdemirli, THK uçaklarının uçmayla ilgili problemleri olduğunu savunurken, “Bir yıl sırtımızdan indirdik diye aradan kafa çıkartıyorlar. Türk Hava Kurumu’nun bize yüzde 8 faydası var. Ama ne yazık ki, Türk Hava Kurumu hem Muğla hem de İzmir yangınında aradan kafa çıkartarak, ‘Biz olsak şöyle olurdu, böyle olurdu’. diyor. Uçakların uçmayla ilgili problemi var” dedi.

Pakdemirli ve THK arasındaki tartışmalar

Bakan Pakdemirli, yaz ayların yaşanan yangınlarda özellikle Ağustos ayında İzmir’de çıkan yangında THK uçaklarının bozuk olduğunu öne sürmüştü. Pakdemirli’nin ‘THK uçakları bozuk’ çıkışına THK yetkilileri  “THK’daki uçaklardan 5’i faal, 4’ü Ankara’da, biri İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda yangınlara müdahale edecek biçimde bekliyor. Ne yağ kaçırıyor, ne eski, ne de bozuk” şeklinde cevap vermişti.

Teknofest’te gösteri uçuşu yapmışlardı

Öte yandan Pakdemirli’nin orman yangınları için ‘hurda’ dediği THK’ye ait uçaklar, Teknofest’te gösteri uçuşu yapmıştı.

Exit mobile version