A3 Haber

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi’nden ‘Mazlum Kobani’ açıklaması

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi’nden ‘Mazlum Kobani’ açıklaması

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi’nden ‘Mazlum Kobani’ açıklaması
Kasım 15
07:57 2019

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, “Mazlum Kobani” olarak bilinen Ferhat Abdi Şahin’e atıfta bulunarak, “Biz kişilere değil DSG güçlerine destek vermekteyiz. Bu destek de geçici ve dönemseldir” dedi.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ve ABD’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Nathan Sales, bakanlıkta yapılan IŞİD’e Karşı Koalisyon toplantılarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD’nin “Mazlum Kobani” olarak bilinen Demokratik Suriye Güçleri (DSG) liderlerinden Ferhat Abdi Şahin’e olan desteğine dair diğer bir soruya cevap veren Jeffrey, şunları söyledi:

“ABD, kişileri ve bireyleri desteklemiyor. Biz, DSG ve yönetimine IŞİD’e karşı geçici ve dönemsel bir destek vermekteyiz. Suriye’deki herhangi bir grubun geleceğine yönelik bir anlaşma yapmadık. Burada önemli olan IŞİD’in yenilgiye uğratılmasıdır. Bizim Suriye konusundaki görüşümüz, BMGK’nin 2254 sayılı kararında da belirtildiği gibi tüm Suriyeliler’i kapsayan adil ve açık bir seçimdir. Bunu bölgedeki her gruba belirtmekteyiz. DSG ile Kuzey Suriye’de görüştüğümüz gibi muhalif gruplarla da Oslo ve Kahire’de görüşmekteyiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER