A3 Haber

Araştırma sonucu: İncirlik Üssü kapatılsın

Araştırma sonucu: İncirlik Üssü kapatılsın

Araştırma sonucu: İncirlik Üssü kapatılsın
Kasım 15
22:38 2019

Araştırma şirketi Areda Survey’in anketine katılanların yüzde 64’ü İncirlik Üssü’nün direkt olarak kapatılmasını istiyor. Yüzde 30’u ise ABD ile ilişkilerin daha kötüye gitmesi durumunda kapatılmasından yana.

Araştırma şirketi Areda Survey, Türkiye ile Amerika ilişkilerini ele alan bir araştırma gerçekleştirdi. 4 bin 36 kişi ile 5-11 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan çalışmada ABD ziyaretleri, ABD ile terör örgütleri ilişkisi ve ABD iç siyasetinde Türkiye tutumu konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında  merakla beklenen görüşme önceki gün Washington’da gerçekleştirildi. Bu görüşmenin Türk-Amerikan ilişkilerini nasıl etkileyeceği sorulan katılımcıların yüzde 70’i değişen bir şeyin olmayacağını dile getirdi. Yüzde 20 ise ilişkilerin olumlu etkileneceğini söyledi. Vatandaşların büyük çoğunluğu Adana’da bulunan ABD Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan İncirlik Üssü’nün kapatılmasından yana. Katılımcıların yüzde 30’u Amerika ile ilişkilerin daha kötüye gitmesi durumunda kapatılmasını isterken, yüzde 64’ü ise direkt olarak kapatılmasından yana görüş belirtti.

Trump’a güven yok

İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi konusunda ABD Başkanı Trump’a güvenilmediği anket sonuçlarında yer aldı. Katılımcıların yüzde 84.4’ü ‘Güvenilmemeli’ cevabını verirken, ‘Güvenilmeli’ diyenler yüzde 6, kararsız kalanların oranı da yüzde 8.5 oldu.

ABD’nin Fethullah Gülen’in Türkiye’ye yakın zamanda iade etmesi konusunda da düşünceleri sorulan katılımcıların yüzde 78’i Gülen’in iade edilmeyeceğini belirtti. Katılımcıların yüzde 15’i, ise Türkiye’nin duruşundan taviz vermesi durumunda ABD’nin Gülen’i iade edeceğini söyledi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER