A3 Haber

Genel kurul isteyen 12 baroya Feyzioğlu’ndan yanıt: İdari yargıya başvurun

Genel kurul isteyen 12 baroya Feyzioğlu’ndan yanıt: İdari yargıya başvurun

Genel kurul isteyen 12 baroya Feyzioğlu’ndan yanıt: İdari yargıya başvurun
Kasım 15
08:44 2019

12 baronun Avukatlık Kanunu’na dayanarak olağanüstü genel kurul çağrısı yaptığı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Başkanlar dört yıl için seçilir. Bu şartlarda seçim imkansız” dedi.

Barolar, Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki adli yıl açılış törenine katılması ve yargı reformu paketinin etkin bir paket olmadığının düşünülmesini gerekçe göstererek TBB yönetim kuruluna çağrı yapmıştı.

Çağrıyı şu illerin baroları yapmıştı: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Tunceli ve Van.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre Feyzioğlu olağanüstü genel kurul çağrısı yapan baroların idari mahkemeye başvurmaları gerektiğini söyledi.

TBB başkanı şöyle konuştu: “Talepte bulunmak bir haktır. Baro yönetim kurulları bu haklarını kullandılar. Taleplerin kanuna uygun olup olmadığını değerlendirmek de TBB yönetim kurulunun yetkisindedir. Şekil ve esas yönünden taleplerin hukuka aykırı olduğu sonucuna vardık. Olağanüstü genel kurulda seçim olmaz. Baro ve birlik başkanları ile yönetimlerinin görevden uzaklaştırılması mahkeme kararıyla olur. Kanunun açık hükmü bu. Barolar Birliği Başkanları ve yönetimleri dört yıl, baro yönetimleri de iki yıl için seçilir. Bazı barolar ‘Tamam seçim olmaz da yine de genel kurul yapılsın’ diyor. TBB yönetim kurulu esası değerlendirebilir. Arkadaşlarımız aksine düşünüyorlar ise yolu bellidir. İdari yargıya başvururlar. Yargının dediğine herkes uyar, kararına saygı duyar.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER