A3 Haber

Trump Güney Kore’deki ABD askerleri için istediği parayı yüzde 500 artırdı

Trump Güney Kore’deki ABD askerleri için istediği parayı yüzde 500 artırdı

Trump Güney Kore’deki ABD askerleri için istediği parayı yüzde 500 artırdı
Kasım 15
10:34 2019

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore’nin ülkede bulunan ABD askerlerinin masrafları için ödediği parayı yüzde 500 artırdı.

A3 Haber Merkezi – ABD Savunma Bakanı Mark Esper, “Kuzey Kore tehdidini” görüşmek üzere Güney Kore’ye gitti.

Esper’in ziyareti, Güney Kore-ABD ilişkilerinde yeni gerginliklerin yaşandığı bir döneme denk geldi.

‘Önemli ölçüde arttığını söyleyebilirim’

CNN’in haberine göre ABD-Güney Kore ilişkileri, ABD Başkanı Donald Trump’ın Güney Kore’deki askerler için talep edilen parayı yüzde 500 artırması sebebiyle gerildi.

Trump’ın “maliyetleri karşılamak” için istediği artışın, Pentagon yetkililerini öfkelendirdiği, ilişkilerde açacağı hasar sebebiyle Demokrat ve Cumhuriyetçi yetkililerin de artışa karşı olduğu bildiriliyor.

Esper, artışın yaşandığını doğrulayarak, “Oradaki askerlerimizin masraflarının paylaşımı için talep ettiğimiz masrafın önemli ölçüde arttığını söyleyebilirim” dedi.

ABD 4,7 milyar dolar talep ediyor

ABD’nin talep ettiği miktarın 4,7 milyar olduğu açıklanırken, habere göre ABD Kongresi’nden yetkililer bu miktarı Güney Kore’ye açıklamakta güçlük çekiyor.

Heritage Foundation’dan Bruce Klingner, ilişkilerin zarar görmekte olduğunu belirterek, “insanlar ABD’nin bir müttefik olarak güvenilirliğini sorguluyor” diyor.

Şimdiye kadar yaşanan artışların, yüzde 5-10 seviyelerinde olduğu, yüzde 500 artışa benzer bir durumun daha önce görülmediği aktarılıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER