A3 Haber

Camide iş cinayeti: Enkaz altında kalan mühendisten acı haber

Camide iş cinayeti: Enkaz altında kalan mühendisten acı haber

Camide iş cinayeti: Enkaz altında kalan mühendisten acı haber
Kasım 16
09:12 2019

Gaziantep’te “Türkiye’nin ikinci en büyük camisi” olarak sunulan Akkent Camisi inşaatında çöken iskelenin altında kalan ve yaklaşık 33 saatin ardından yaralı kurtarılan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan yaşamını yitirdi.

Gaziantep´te, cami inşaatında kubbe betonu için kurulan iskelenin çökmesi ile enkaz altında kalan 37 yaşındaki inşaat mühendisi Korkut Küçükcan´a 33 saat sonra ulaşılmıştı.

Küçükcan’ın enkaz altından çıkarıldığında öldüğünü söyleyen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, “Bize acile getirildiğinde ilk değerlendirmemize göre vefatının üzerinden belli bir süre geçtiğini düşünmekteyiz. Bu sürenin ne kadar olduğu ile ilgili kesin bilgi yarın Adli Tıp Kurumu tarafından yapılacak inceleme sonucunda belli olacaktır. Başta ailesi ve yakınlarına ve Antep halkına başsağlığı diliyorum” dedi.

Olay, önceki gün öğleden sonra Akkent Mahallesi´nde inşası devam eden ve “Türkiye’nin en büyük ikinci camisi” olarak sunulan cami inşaatında meydana geldi. Kubbeye beton dökmek için kurulan ahşap iskele çöktü. İnşaat ve çevresinde büyük bir gürültü ve toz bulutuna neden olan çökme sırasında inşaatın içinde olan Mühendis Korkut Küçükcan, enkaz altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, UMKE, sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Enkaz altındaki Küçükcan´ı bulmak için başlatılan çalışmalara yüzlerce görevli katıldı.

Yaşama döndürme ihtimali ile hastaneye götürüldü

Enkaz altındak kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan

Ekipler arama çalışmalarının 33’üncü saatinde Küçükcan’a ulaştı. Küçükcan’ın bacağına bir tahta parçası saplandığı görüldü. Küçükcan’ın yeniden hayata döndürme ihtimali ile ambulansa konularak Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Doktorların müdahaleleri sonucu, Küçükcan’ın ölümünün üzerinden zaman geçtiğini belirlendi.

İskelenin dört yıllık olduğu iddia edilmişti

İnşaatın 2012’de başladığını, daha sonra durduğunu belirten işçiler, “İskele 4 sene önceki iskele. Güneşi yedi, yağmuru yedi, çürüdü. Sonucunda bu oldu” demişlerdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER