A3 Haber

Genç mühendise mezar olan cami inşaatı: Ruhsat yok, proje yok!

Genç mühendise mezar olan cami inşaatı: Ruhsat yok, proje yok!

Genç mühendise mezar olan cami inşaatı: Ruhsat yok, proje yok!
Kasım 16
20:22 2019

Antep’te iskelenin çöktüğü ve Mühendis Korkut Küçükcan’ın iş cinayetinde yaşamını yitirdiği cami inşaatına ilişkin Makine Mühendisleri Odası, inşaatın ruhsat ve projesinin olmadığını açıkladı.

Gaziantep’te 37 yaşındaki İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın, yıkılan iskelenin altında kalarak can verdiği cami inşaatına ilişkin Makine Mühendisleri Odası çarpıcı veriler sundu.

İddialar arasında Antep Şahinbey Belediyesinin inşaatı kanunsuz şekilde sürdürdüğü, statik ve betonarme projeleri ile yapı ruhsat belgesinin olmadığı da yer alıyor.

Türkiye’nin ikinci büyük camisi olarak sunulan inşaatta önceki gün ahşap iskelenin çökmesi sonucu iki işçi yaralandı, İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan ise göçük altında kalarak yaşamını yitirdi.

Makine Mühendisleri Odası Antep Şube Başkanı Hüseyin Ovayolu, cami inşaatına ilişkin olarak BirGün’e yaptığı açıklamada, ahşap iskelenin senelerdir inşaat içerisinde olduğunu, mevsimsel geçişler sırasında ahşabın çürüdüğünü ve iskelenin çöktüğünü belirtti.

‘İş makinesi girecek kapı yok’

Hüseyin Ovayolu, inşaatın projesiz olduğunu belirtirken “İnşaatta, içeriye iş makinelerini sokacak kapı dahi yok. Bize gelen bilgiye göre statik, betonarme projeleri yok. Cami inşaatı ne zaman başlamış, mimari proje ne zaman onaylatılmış o da soru işareti. İnşaatın yapı ruhsatı dahi yok” dedi.

Ovayolu, Belediye Başkanı’nın “Birçok hayırsever firmayla anlaşarak maliyeti çıkardık” dediğini ve belediyenin bir çok şeyi göz ardı ettiğini de belirtti.

Hüseyin Ovayolu son olarak araçların inşaat alanına girmesi için açık aralıklar bırakılmadığını ve arama çalışmalarının bu yüzden yeterince hızlı ilerleyemediğini kaydederek, “Kamunun bu kadar vurdum duymaz hareket etmesi, ‘hayırsever yapıyor’ diye çoğu şeyin göz ardı edilmesi kabul edilebilir değil” dedi.

Soruşturma başlatıldı

Öte yandan Adalet Bakanı Gül, olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek, “Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açmış olduğu bir soruşturma var. Süreç savcılık kanalı ile takip edilecektir” açıklamasında bulundu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER