A3 Haber

Muhafazakar İngilizler’den seçimlerde tarih oyunu

Muhafazakar İngilizler’den seçimlerde tarih oyunu

Muhafazakar İngilizler’den seçimlerde tarih oyunu
Kasım 16
15:12 2019

İngiltere’de 12 Aralık’ta gerçekleşecek erken seçim öncesinde, Muhafazakar Parti Lideri Boris Johnson çalışmalarına hız verirken, daha fazla koltuk elde etmek için özellikle İşçi Partisi’nin güçlü olduğu bölgelerde sıkı bir çalışma yürütüyor.

A3 Haber Merkezi | Aşırı sağcı Brexit Partisi’nin de desteğini alan Johnson her oy için adeta savaşıyor. Şu anda yarı başkan yarı kampanya görevlisi gibi çalışan Johnson’ın hedefindeki oyların önemli bir kısmını da ülkedeki öğrencilerin oyları oluşturuyor.

Almanya’da yayımlanan günlük ekonomi gazetesi Handelsblatt’tan Christian Rothenberg’in haberine göre, mecliste mutlak çoğunluk için kararsız seçmenlerin oylarını kazanmaya ve karşı tarafın moralini bozarak çalışmalarına engel olmaya çalışan Johnson’un, bu hedefteki en büyük avantajı ise seçimlerin 12 Aralık tarihinde yapılacak olması.

12 Aralık İngiltere’deki bir çok üniversitenin de yarı yıl tatiline çıktığı tarih. 12 Aralık tarihinde bir çok öğrenci okulunun bulunduğu bölgede olmayacağı ve aileleri ile birlikte Noel tatiline çıkacağı için Johnson’un elinin güçleneceği belirtiliyor.

Diğer taraftan ise İşçi Partisi seçimlerin 12 Aralık tarihinden 9 Aralık tarihine çekilmesi için çalışıyor. İngiliz hükümeti ise seçimlerin geleneksel olarak Perşembe günleri yapıldığını ve 9 Aralık tarihinin pazartesiye geldiğini bildiriyor.

İngiltere’de İşçi partisi özellikle 40 yaş altı genç nüfusun en çok tercih ettiği parti durumunda. Özellikle 18-29 yaş gurubu aralığından ciddi oy alan İşçi Partisi 2017 yılında bu yaş grubunda yüzde 67’ye ulaşmıştı. Liberal Parti’nin Brexit görüşmelerinde aldığı tavır da İşçi Partisi’nin gençler arasında yükselmesinin ayrı bir nedeni.

(Çeviren: Adem Sarıkaya) 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER