A3 Haber

Erdoğan’ın eski danışmanı: Gazete manşetlerini gönderiyorlardı

Erdoğan’ın eski danışmanı: Gazete manşetlerini gönderiyorlardı

Erdoğan’ın eski danışmanı: Gazete manşetlerini gönderiyorlardı
Kasım 17
13:40 2019

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanlarından Kemal Öztürk, ‘ben istemeden, ertesi günün gazete manşetlerini bana gönderiyorlardı. ‘Uygun mudur?’ diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu’ dedi.

Bir dönem başbakanlıkta basın danışmanlığı yapan, daha sonra Anadolu Ajansı’nın genel müdürlüğü görevine gelen Kemal Öztürk, söz konusu dönemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Çağlar Cilara’nın YouTube kanalına konuk olan Öztürk, 2007-2011 arası, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a danışmanlık yaptığını belirtti.

‘Uygun mudur diye soruyorlardı’

Öztürk, “Ama şunu söyleyeyim: Bugün çok bağımsız ve çok özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız, o zamanlar gazete yönetiyorlardı. Ve ben istemeden, ertesi günün gazete manşetlerini bana gönderiyorlardı. “Uygun mudur” diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu” dedi.

Söz konusu gazetecilerin bugün aktif ve muhalif olduğunu söyleyen Öztürk, isimleri ifşa etmeyeceğini belirterek “Meydan okuyanlar, çok yüksek perdeden etik mesajlar verenlerin şeceresini iyi biliyorum” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER