A3 Haber

Rapor tamamlandı: Adalar’daki faytonların akıbeti belli oldu

Rapor tamamlandı: Adalar’daki faytonların akıbeti belli oldu

Rapor tamamlandı: Adalar’daki faytonların akıbeti belli oldu
Kasım 17
21:26 2019

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu’nun raporunu tamamladığını duyurdu. Rapora göre, Adalar’da elektrikli ulaşım araçlarının kullanımına geçilecek.

Kamuoyunda tartışmalara neden olan Adalar’daki faytonlarla ilgili karar verildi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop Adalar’daki fayton konusunun akıbetinin de yer aldığı raporun tamamlandığını açıkladı.

Hayvan hakları yasasıyla ilgili Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu’nun raporunu tamamladığını dile getiren Şentop, “Çok önemli değişiklikler gündeme geldi. STK’lar arasındaki anlaşmazlıklar olduğu için rapor süreci devreye girmişti. Gecikme olmuştu. Şimdi hazır. Önümüzde bütçe görüşmeleri olduğu için ocak ayı itibarıyla yasa Genel Kurul’a gelecek. Yeni yıla bu yasa görüşmeleriyle gireceğiz. İnşallah yasalaşacak” dedi.

Yapılması planlanan değişiklikler şu şekilde;

Kat Mülkiyeti Kanunu’nda revizyon yapılacak. Böylece apartman yönetimlerince hayvanlara ilişkin keyfi kısıtlamalara ve yasaklara engel olunacak.

Hayvanlara yönelik işkence, zalimce eylemlerde bulunma, hayvan dövüştürme gibi konular suç kapsamına alınacak.

Belediyeler bütçelerinde zorunlu olarak belirli bir oranı hayvanların korunması ve bakımı için ayıracaklar.

Hayvanların bakıldığı ortamların asgari standartlarının belirlenmesi ve ‘istifçilik’ olarak tabir edilen hayvana kötü muameleye varacak derecede yetersiz bir alanda çok fazla sayıda hayvanın barındırılmasının önüne geçilmesi için ‘refah kriterlerinin’ ortaya konulması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nca mevzuat çalışması yapılacak.

Üzerine kayıtlı olan ve çevreye sorun yaratan hayvanların önlemini almayan, sahibi olduğu hayvanı sokağa atan kişilere ceza verilecek.

Yurtdışından ülkemize kaçak yollarla hayvan sokulmasının önlenmesi amacıyla sıkı denetim yapılacak.

Adalar’da elektrikli ulaşım araçlarının kullanımına geçilecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER