A3 Haber

‘Atatürk’e secde’ olayının ardından müdürlere uzaklaştırma

‘Atatürk’e secde’ olayının ardından müdürlere uzaklaştırma

‘Atatürk’e secde’ olayının ardından müdürlere uzaklaştırma
Kasım 18
20:04 2019

MEB’den yapılan açıklamada, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında, günün anlam ve öneminden uzak ve kamuoyunda olumsuz algıya sebebiyet veren nitelikte etkinliklere yer verildiği gerekçesiyle okul müdürleri hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alındı.” denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 10 Kasım’da yaşanan “Atatürk’e secde” olayıyla bağlantılı okul müdürlerinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

“10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında, günün anlam ve öneminden uzak ve kamuoyunda olumsuz algıya sebebiyet veren nitelikte etkinliklere yer verildiği tespit edilmiştir.Bakanlık Maarif Müfettişlerince titizlikle soruşturulmakta olan konunun hassasiyetine binaen, etkinliğin icra edildiği okul müdürleri hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır. Soruşturma süreci hassasiyetle ve en kısa sürede tamamlanacaktır.”

Soruşturma başlatılmıştı

MEB tarafından yapılan geçmiş açıklamada, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şöyle söylenmişti:

“10 Kasım Atatürk’ü anma programını anlamından uzaklaştırarak, pedagojik açıdan kabul edilemez bir algıya sebebiyet veren söz konusu etkinlikle ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER