A3 Haber

İran Devrim Muhafızları’ndan protestoculara sert uyarı

İran Devrim Muhafızları’ndan protestoculara sert uyarı

İran Devrim Muhafızları’ndan protestoculara sert uyarı
Kasım 18
17:12 2019

İran Devrim Muhafızları, akaryakıt zammına tepki olarak başlayan hükümet karşıtı protestolara son verilmemesi halinde “kararlı bir şekilde harekete geçeceklerini” açıkladı.

İran’da pek çok şehirde akaryakıt zammına tepki olarak başlayan protestoların sona ermesi için çağrıda bulunan İran Devrim Muhafızları, “Halkın barışını ve güvenliğini bozmaya yönelik devam eden herhangi bir harekete karşılık gerektiği takdirde kararlı ve devrimci adımları atacağız” ifadelerini kullandı.

Devlet medyası tarafından duyurulan açıklama, İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli’nin, “Gösteriler sürerse, güvenlik güçleri gerekli adımları atmak zorunda kalacak” şeklindeki çıkışından sonra geldi.

Cuma günü başlayan protestolar devam ediyor

İran’daki protestolar benzin fiyatlarına beklenmedik şekilde en az yüzde 50 zam yapılması ve daha ucuz fiyata benzin satışına kota konması üzerine cuma günü başladı.

Başkent Tahran dışında protesto gösterileri düzenlenirken pek çok yerde kamu binaları ateşe verildi.

Tahran’ın önde gelen ticaret merkezlerinden Tahran Büyük Çarşısı’nda bazı esnaflar da kepenklerini açmadı. Gösterilerde şu ana kadar en az iki kişi yaşamını yitirdi ve bin kişi de gözaltına alındı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER