A3 Haber

Otomobil, uçak derken işte Türkiye’nin yerli üretimi: Balon

Otomobil, uçak derken işte Türkiye’nin yerli üretimi: Balon

Otomobil, uçak derken işte Türkiye’nin yerli üretimi: Balon
Kasım 18
12:11 2019

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir’de üretilen “ilk yerli sıcak hava balonu” ile Kapadokya semalarında uçarak, kısa süre pilotluk yaptı.

AKP iktidarının özellikle seçim dönemlerinde yurttaşlardan oy alabilmek için ortaya attığı “yerli otomobil” ve “yerli uçak” projelerinin çalışmaları devam ederken, Türkiye ilk yerli üretim balonunu piyasaya sürdü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sabahın erken saatlerinde Nevşehir’de üretilen “ilk yerli sıcak hava balonunu” inceledi. Göreme’deki kalkış alanında uçuş hazırlıklarına eşlik eden Varank, balonun üretimiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Uçuş hazırlıklarının tamamlanmasının ardından Bakan Varank’ın da içinde bulunduğu dört kişilik balon, pilot Hakan Zengin’in yönetiminde havalandı. Peribacaları semalarında süzülen balona Bakan Varank da kısa bir süre pilotluk yaptı.

Bakan Varank: Beni ziyadesiyle memnun etti

Yaklaşık bir saat süren uçuşun ardından açıklama yapan Bakan Varank, “Bu muazzam coğrafyayı, bu kadar çekici kılan özelliklerin birisi de elbette balon turizmi. Bu ziyaretimde, sertifikasını almış yerli balonumuzun test uçuşuna katılmak hatta bir süre balonu kullanmak beni ziyadesiyle memnun etti” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER