A3 Haber

Tekel bayileri isyan etti: Eylem yapacaklar

Tekel bayileri isyan etti: Eylem yapacaklar

Tekel bayileri isyan etti: Eylem yapacaklar
Kasım 18
17:01 2019

AKP’nin saat 22.00’den sonra alkol satışını yasaklayan düzenlemesine tepki gösteren tekel bayileri ülke genelinde eylem yapma kararı aldı.

AKP’nin saat 22.00’den sonra alkol satışını yasaklayan düzenlemesi tekel bayilerini adeta isyan ettirdi. Tekel bayi sahipleri, saat 22.00’den sonra kendi dükkanlarının önüne çıkarak oturma eylemi yapma ve tepkilerini dile getirme kararı aldı.

“Dayanacak gücümüz kalmadı”

soL’da yer alan habere göre, Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını, baskıların giderek arttığını açıkladı.

Son olarak Kadıköy’de geçtiğimiz hafta yapılan “denetim” sonucu yüzden fazla bayiye ceza kesildiği belirtilirken, Kadıköy’deki bir tekel bayisi sahibi yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Biz vergisini verdiğimiz ürünleri satıyoruz. Devlet kanun çıkardı, saat 22.00’den sonra bir bira satsan bile 52 bin lira ceza yazıyor. Üstelik ikinci kez olduğunda 104 bin ve sonrasında da katlanarak devam ediyor. Dükkanında 50 bin liralık ürün olmayan arkadaşlarımız 52 bin lira kredi çekerek ceza ödemeye çalışıyor.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER