A3 Haber

Soner Yalçın’ın bilim karşıtı kitabına sosyal medyada büyük tepki

Soner Yalçın’ın bilim karşıtı kitabına sosyal medyada büyük tepki

Soner Yalçın’ın bilim karşıtı kitabına sosyal medyada büyük tepki
Kasım 19
15:10 2019

Soner Yalçın’ın aşı ve bilimsel tıp karşıtı kitabına sosyal medyada büyük tepki geliyor. Yalçın, komplo teorileri bulunan kitabıyla, insanları ilaç kullanmamaya ve aşı yaptırmamaya teşvik ediyor.

A3 Haber Merkezi | Son kitabı “Kara Kutu”da “tekellerle mücadele” adı altında aşı ve ilaç karşıtlığı yapan Soner Yalçın’a sosyal medyada gösterilen tepki büyüyor.

Kırmızı Kedi Yayınevi’nin yaptığı “imza günü” paylaşımına yapılan yorumlar, Yalçın’a gösterilen tepkiyi ortaya koydu.

Aşıların arkasında ‘Rockefeller ailesi’ varmış!

Aytunç Erkin’e kitapla ilgili verdiği mülakatta aşıları hedef alan Yalçın, sık bilinen komplo teorilerinden birine başvurarak aşıları şu sözlerle eleştiriyor:

““Aşı” denince dünyada akla gelen ilk kurum; “The Centers for Disease Control and Prevention.” Arkasındaki güç kim, Rockefeller. Kurumun başkanları hep “Yılın En İyi Lideri” seçiliyor ve bunlar kurumdan ayrılınca küresel ilaç şirketlerin aşı bölümü başına geliyor.”

Uzman olmadığı konularda suyu bulandırıyor

İnsanları aşı yaptırmamaya teşvik eden Yalçın, insanları kitabını almaya çağırdığı açıklamasında uzman olmadığı tıp konusunda yorum yaparak, aşılarla ilgili şunları söylüyor:

“Şimdi ne yapsın insanlar aşı konusunda; kim risk alabilir ki? Söz konusu olan çocukları. Uzun ömürlü olsun diye aşı içindeki katkı maddelere filan girmeyeyim. “Okumak cesaret ister!” Önyargıyı parçalamak zor; ama biri de açıp şu kitabı okusa keşke… O zaman istediklerini söylesinler.”

Tıp fakültelerini de hedef alıyor

Erkin’e yaptığı açıklamada “Tıp dünyasına uzak biri değilim. Üniversitede sağlık işletmesi okudum. Mesleğime “sağlık muhabiri” olarak başladım” diyen Yalçın, tıp fakültelerini şu sözlerle hedef alıyor:

“Rockefeller’ın kozmik odasındaki Türklerin isimlerini ve aldıkları paraları görünce “vay canına” dedim. Mesele ne kadar derin. ABD, Türkiye’de tıp anlayışını nasıl oluşturdu? Ankara, Hacettepe, Erzurum, Samsun gibi tıp fakültelerini nasıl kurdular, doktorları hangi müfredata göre yetiştirildi? İnsanlar nasıl ilaç bağımlısı yapıldı?”

Yalçın geçmişte de aşı karşıtıydı

Soner Yalçın, geçmiş açıklamalarında da aşılarla ilgili çeşitli komplo teorilerini gündeme getirerek, aşıların otizme yol açtığını savunuyordu.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre aşılarla otizm arasında bir ilişki bulunmazken, konuyla ilgili bulanık açıklamalar yapan Yalçın, “Türkiye’de […] 17 çeşit aşı yapılıyor bebelere! Hepsini yaptırmak şart mı?” gibi sorularla doktorlarca yaptırılan aşılara karşı güvensizlik yaratmaya çalışıyor.

Soner Yalçın’a gösterilen tepkiler

Soner Yalçın’ın bilim düşmanı kitabına gösterilen tepkilerin bir kısmı şöyle:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER