Site icon A3 Haber

HDP’den ‘Meclis’te kalma’ kararı

“Sine-i millete dönme” tartışması yapan HDP, meclisten ve belediyelerden ayrılmama kararı aldı.

HDP’li belediye başkanlarına yönelik görevden uzaklaştırma ve yerlerine kayyum atama uygulaması HDP’ye yakın kesimler ve parti içinde “sine-i millet” tartışmasını gündeme getirdi.

HDP, TBMM çatısı altında aktif siyaseti sürdürüp sürdürmeyeceğine dair kararını ise verdi.

HPD Meclis’ten çekilmeyecek

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 24 belediyesine kayyum atanan HDP, bugün Ankara’da toplandı. Toplantıda, kayyum raporu açıklanırken, bundan sonraki yol haritasıyla ilgili de bir deklarasyon yayınlanacak.

Toplantıda, belediyelerden ve Meclis’ten çekilme konusu masaya yatırılırken, HDP, Meclis’ten çekilmeyeceğini açıkladı.

Buldan ve Temelli’den açıklama

Toplantıda kürsüye çıkarak söz alan, HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, HDP’nin Meclis’te kalacağını açıkladı.

Buldan, “Demokratik siyasetteki ısrarımızdan asla geri adım attıramayacaklardır” derken, “Kürt’e seçtirmem, seçse de yönettirmem anlayışına tüm topluma yerleştirmeye çalışmaktadırlar” diye belirtti.

Erken seçim çağrısı

İktidara erken seçim çağrısı yapılan deklarasyonda, muhalefete de erken seçim talebi etrafında birleşme çağrısında bulunuldu.

Kayyumların demokrasiye vurulmuş açık bir darbe ve faşizme giden yolda yeni bir ivme olduğu belirtilerek, iktidarın 2020 yılında Meclisi, 2021’de Anayasa’yı tümden anlamsızlaştırmayı hedeflediği ve 2023’te rejiminin başarısını açıkça ilan etmeye hazırladığının altı çizildi.

Deklarasyon yayınlandı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafından açıklanan deklarasyondan satır başları şöyle:

Exit mobile version