A3 Haber

Şule Çet davasında savcı müebbet istedi

Şule Çet davasında savcı müebbet istedi

Şule Çet davasında savcı müebbet istedi
Kasım 20
11:52 2019

Şule Çet’in ölümüyle ilgili davada savcı sanıkların müebbet hapsini istedi.

Ankara’da bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden Şule Çet’in ölümüyle ilgili davada sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı, Aksu için müebbet hapis cezası isterken Akand için ise aynı suça yardımdan 20 yıla kadar hapis cezası istedi.

İntihar bulgusu yok!

Savcılık makamı mütalaasını sundu. Savcılık mütalaada, sanık Çağatay Aksu’nun kasten öldürmeden yargılanmasını talep ederken cinsel saldırıdan cezalandırılmasını istedi. Sanık Berk Akand’ın ise yardım etme ve kasten öldürme suçlamalarıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Bir önceki celsede dinlenilen bilirkişi heyeti, olayın sanıkların anlattığı gibi olmadığının görüldüğünü, Şule Çet’in kendini iterek değil, serbest bir şekilde düştüğünü ve bulguların cinsel saldırıya işaret ettiğini söylemişti.

Şule Çet’in ölümünden önceki psikolojik durumunu incelemekle görevlendirilen bilirkişi heyeti, raporunu tamamlamış, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi 3 psikiyatri uzmanından oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, ‘Maktulün intihar edebileceği konusunda dosyada bir bilgi veya gözlemin olmadığı’ belirtilmişti. Raporda ayrıca, Çet’in elindeki bir tutam saç için de ‘intihar kanıtı olarak kabul edilemeyeceği’ tespitinde bulunulmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER