A3 Haber

Ağıralioğlu: AKP ile koalisyonun iması bile meşru görülemez

Ağıralioğlu: AKP ile koalisyonun iması bile meşru görülemez

Ağıralioğlu: AKP ile koalisyonun iması bile meşru görülemez
Kasım 21
17:13 2019

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın, AKP ile koalisyon sözlerine ilişkin, “Açıklama, partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, Bursa’da bir soru üzerine, AKP ile koalisyon sözlerini değerlendiren Ağıralioğlu, “Grup Başkanvekilimizin malum yanlış ve kabul edilemez açıklaması, partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır. Partimiz seçmenine ve milletine verdiği sözleri, siyasi namusu bilen bir sorumlulukla siyaset yapmaktadır. İyileştirilmiş parlamenter sistem hassasiyetlerimiz, bu kabil siyasi savrulmaları mazur yahut meşru göremeyeceğimiz kadar mühimdir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu ağır şartların, partilerince mevcut iktidarın yönetim beceriksizliği olarak görüldüğünü söyleyen Ağıralioğlu, “Partimiz bu yönetim beceriksizliğine son vermek ve ülke yönetimini üstlenmek için mücadele etmektedir. Sürdürdüğümüz siyasi mücadelenin ilkeleri partimizin ve milletimizin umududur. Bu umudun hiçbir açıklama ile söndürülmesine, değersizleştirilmesine ve itibarsızlaştırılmasına asla müsaade edemeyiz. Bu, seçmenimize olduğu kadar devletimize ve milletimize olan sorumluluğumuzun da gereğidir” açıklamasında bulundu. (DHA)

İYİ Parti, AKP ile ittifakın şartlarını açıkladı

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER