A3 Haber

Bahçesinden Roma döneminden kalma taş çıktı

Bahçesinden Roma döneminden kalma taş çıktı

Bahçesinden Roma döneminden kalma taş çıktı
Kasım 21
17:17 2019

Kocaeli’de, bir kişi evinin bahçesinde işlemeler olan taş bulunca tarihi olabileceğini düşünerek haber verdi. Polislerle gelen Müze Müdürlüğü ekipleri, Roma döneminden kaldığı sanılan taşı incelemeye aldı.

İzmit’in Yenidoğan Mahallesi’nde yaşayan 52 yaşındaki bir kişi, ağaç kökleri nedeniyle üzerinde çatlaklar oluşan bahçe merdivenini yeniden yapmak için kırdı. Bahçeden molozları topladığı sırada, merdivenin altından, üzerinde işlemeler olan taş çıktığını fark eden ev sahibi, taşın tarihi olabileceği düşüncesiyle polise haber verdi.

Bahçeye gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı tarihi eser uzmanı ekip, inceleme yaptıktan sonra Kocaeli Müze Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Müze Müdürlüğü’nün uzman ekibi de bahçeye gelerek, taşın ortaya çıktığı alanda incelemelerde bulundu. Ekiplerin incelemesinde, bölgede başka tarihi eser olmadığı belirlendi. Merdivenin altında bulunan ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen, üzeri işlemeli taş parçası, Müze Müdürlüğü ekibince incelenmek üzere götürüldü. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER