A3 Haber

Yargıtay’ın bozduğu ‘Cumhuriyet’ davasında savcı yine ceza talep etti

Yargıtay’ın bozduğu ‘Cumhuriyet’ davasında savcı yine ceza talep etti

Yargıtay’ın bozduğu ‘Cumhuriyet’ davasında savcı yine ceza talep etti
Kasım 21
15:36 2019

Cumhuriyet Gazetesi davası Yargıtay kararından sonra İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlanırken savcı gazetecilerin cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Gazetesi davası Yargıtay kararından sonra İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve çok sayıda kişinin takip ettiği duruşmaya Kadri Gürsel, Ahmet Şık, Orhan Erinç, Murat Sabuncu, Aydın Engin, Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör ve avukatları katıldı.

Davada konuşan Ahmet Şık, “Cumhuriyet davası bir komplodur. Bu komploya sizin de dahil olup olmadığınızı vereceğiniz karar gösterecek” dedi.

Dosya yeniden Yargıtay’a gidecek

Eski Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin yeniden yargılandığı davada yerel mahkeme, 12 sanığa verdiği mahkumiyet kararında direndi.

Mahkeme Kadri Gürsel’in ise beraatine karar verdi. Dosya yeniden Yargıtay’a gidecek.

İddianame

Yargıtay, Cumhuriyet Gazetesi eski çalışanları Orhan Erinç, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya ve Ahmet Şık hakkında verilen mahkûmiyet kararlarını bozarak Şık dışındaki sanıklar için beraat talebinde bulunmuştu.

Ahmet Şık hakkında da “terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım” suçlamasıyla verilen mahkûmiyet kararını bozup Şık’ın “örgüt propagandası” suçundan yargılanmasına hükmetmişti.

Yerel mahkeme “örgüte yardım” suçlamasıyla Akın Atalay 7 yıl 13 ay 15 gün, Orhan Erinç’e 6 yıl 3 ay, Bülent Utku’ya 4 yıl 6 ay, Murat Sabuncu’ya 7 yıl 6 ay, Aydın Engin’e 7 yıl 6 ay ve Ahmet Şık’a ise 7 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Gazetesi yöneticisi, yazarları ve çalışanları hakkında “PKK/KCK ve FETÖ/PDY”ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla dava açılmış, yayın politikası iddianameye konu edilerek, haberler, yazılar ve karikatürler suçlama konusu yapılmıştı.
İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, gazete çalışan ve yöneticileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’ndan Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Akif Ekinci ve Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba’nın hazırladığı iddianameyi kabul etmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER