A3 Haber

ABD Ukrayna’ya söz verdiği 35 milyon dolar askeri yardımı hala göndermedi

ABD Ukrayna’ya söz verdiği 35 milyon dolar askeri yardımı hala göndermedi

ABD Ukrayna’ya söz verdiği 35 milyon dolar askeri yardımı hala göndermedi
Kasım 22
09:21 2019

ABD Kongresi, Ukrayna’ya 35 milyon dolar askeri yardım gönderilmesini onaylamıştı. Onaylanan yardımın hala gönderilmediği açıklandı.

A3 Dış Haberler | ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna’ya yapılacak 400 milyon dolarlık askeri yardımı erteleme kararı almıştı.

Yardımın 35 milyon dolarlık kısmıysa, ABD Kongresi tarafından onaylanmış, iletişim cihazları, deniz kuvvetleri ve hafif silahlarda kullanılacak bu yardımın önden gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştı.

Para hala ABD Hazinesi’nde

Los Angeles Times’ın haberine göre ABD Kongresi tarafından onaylanan yardım, hala gerçekleştirilmedi.

Paranın hala ABD Hazinesi’nde durduğu aktarılırken, Pentagon sözcüsü yaptığı açıklamada yardımın “gelecek haftalarda yapılacağını” öne sürdü.

Gecikmenin sebebi açıklanmadı

ABD yetkilileri, gecikmenin sebebine dair resmi açıklama yapmazken, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna’yla ilişkilerinde sorun yaşadığı biliniyor.

ABD Savunma Bakanlığı, HuffPost’a gönderdiği açıklamada paranın hala Ukrayna için tutulduğunu ve meselenin Ukrayna’nın “parayı nasıl harcayacağıyla ilgili olduğunu” söyledi.

Trump Ukrayna liderinden Biden’ı soruşturmasını istemişti

Trump’ın Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy’den, siyasi rakibi Joe Biden ve bir dönem Ukrayna’daki gaz şirketinin yönetim kurulunda çalışan oğlu Hunter Biden’ın iş faaliyetlerini araştırmasını istediği söyleniyor.

Ukrayna’dan siyasi çıkar için kişisel talepte bulunan Trump’ın, 400 milyon dolarlık yardımı da koz olarak kullandığı öne sürülüyor.

Trump’a yönelik iddialar, ABD Başkanı’na azil soruşturması başlatılmasına yol açmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER