A3 Haber

Akil adam mı, üst akıl mı?

Akil adam mı, üst akıl mı?

Akil adam mı, üst akıl mı?
Kasım 22
17:11 2019

Dün Ömer Faruk Savaş ismini kaleme alınca CHP il başkanlığı telefonuna döndü cep telefonum.

Arayan arayana…

Hepsi de Ömer Faruk Savaş destekçisi. Başlıyorlar adamın ne kadar kaliteli olduğuna, sustur susturabilirsen.

Telefon edenler öyle sade CHP’li değiller, yılların kurtları.

Çoğunun yolu yerel yönetimler aday adaylığı sırasında Ömer Faruk Savaş ile kesişmiş. Ya Ankara’da CHP Genel Merkezi’ne yakın bürosunda ya da İstanbul’daki yalıda. (Yalnız yalı Yeniköy’de değilmiş. Neresi olduğu söylenmedi. Vaniköy’de de olabilir, Çengelköy’de de…)

O kadar adamla konuşunca daha doğrusu o kadar Ömer Faruk Savaş methiyenamesi alınca Savaş’ın kafamdaki imajı daha bir netleşmeye başladı.

Bir akil adamla mı karşı karşıya idim yoksa CHP’nin üst aklı ile mi?

Üstelik bugüne kadar kendisini inanılmaz gizlemiş biri. Google bile Ömer Faruk Savaş konusunda çok bilgisiz. Fotoğrafı yok. Hakkındaki tek bilgi bir işadamı olduğu ve 2006 yılında Antalya’da yaptığı gıda konulu şirket toplantısı…

Neyse sayemde Google artık bir klasifikasyon yapacaktır Savaş hakkında. Hem de fotoğrafı ile.

Şimdi neler öğrendiğime bir bakalım.

Bazı aday adayları tarafından “enişte” lakabı ile adlandırılıyormuş. Yine aday adaylarına göre Kılıçdaroğlu ile uzaktan kız alıp verme durumundan bir akrabalıkları varmış. Ben kendi kuzenlerimi bile hatırlamıyorum. İnsanların akraba anlayışları hakikaten çok geniş. Ankara’da “enişte ile görüşeceğim” diyerek mistik bir hava ile iki saatliğine ortadan kaybolan hayli aday adayı varmış.

Yine telefon edenlerden biri ağız dolusu övgü yağdırırken “2015’te haziran seçimleri sonrası Davutoğlu ile CHP AKP koalisyonu için Bodrum toplantılarında vardı” diyebildi.

Diğeri “Son derece zengin biridir. Varlık Fonu ile de ilişkisi var” deyince ürkmeye başladım. Varlık Fonu ile ilişki doğrudan Erdoğan’a ulaştırır insanı.

Bir başkası “Seçilen belediye başkanlarının yüzde 70’i Savaş ile görüşmüştür. Deniz Baykal da kendisinden fikir alırdı” yorumu yaptı.

Sonunda aday adaylarından birine patladım: “Kardeşim bu kadar önemli biri ise ve bu sizler bu yazının kaldırılmasını istiyorsanız resmi tekzip gönderin” dedim. “Yapamaz çünkü bu olayın içinde olabilir” cevabını verdi.

Sonunda Ömer Faruk Savaş’ın kendisi aradı.

“Ben senin CHP’de göreceğin en ahlaklı, en bilgili, en doğru adamım” diyerek söze başladı.

“Bismillah” diye iç geçirdim ve dinlemeye devam ettim.

Yazının yanlış olduğunu kendisinin bu işlere bulaşmadığını anlattı. Yerel seçimlerde oynadığı role değindi. Dosyalar hazırlayarak CHP Genel Başkanı’na sunduğundan söz etti. Desteklediği adayların doğru isimler olduğunu da iddia etti.

Baktığımda önerdiği adayların ortak bir özelliği vardı. Hiçbiri Kürt değildi. Yani gayet milli bir CHP idi.

Karşımda bu kadar akil biri olunca sormadan edemedim tabii ki. “AKP’ye mali destekte bulunmuş müteahhit Vahap Yılmaz ile CHP Bayraklı aday adaylığı için neden görüştünüz?”

O soruya cevabı başkalarını suçlamak oldu. Üstelik görüşmede AKP’den Aydın il başkan aday adayı olan Aydın Arabacı da vardı. Arabacı adaylık açıklamasını kefen ile yaptığı için AKP’de disipline sevk edilmişti.

Ve bu kadar aday adayları ile görüşmesine karşılık sadece Vahap Yılmaz ile fotoğraf çektirmişti.

Ve maalesef fotoğraf benim elime ulaşmıştı.

İşte orada Ömer Faruk Savaş’ın akilliği düştü benim gözümde.

Genel başkan adaylığı hâlâ soru işareti ama.

About Author

Süleyman Gencel

Süleyman Gencel

Related Articles

TÜM HABERLER