A3 Haber

Bolivya geçici hükümetinden Morales hakkında ‘terör’ soruşturması!

Bolivya geçici hükümetinden Morales hakkında ‘terör’ soruşturması!

Bolivya geçici hükümetinden Morales hakkında ‘terör’ soruşturması!
Kasım 23
08:51 2019

Bolivya Başsavcılığı, ordunun baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales hakkında “geçici hükümeti devirmek ve teröre destek” suçlamasıyla soruşma başlattı.

Bolivya basınında çıkan haberlere göre, büyük bir siyasi kriz ve şiddet dalgasından geçen ülkede, Çokuluslu Yasama Meclisi’nin (ALP) üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı Jeanine Anez, Evo Morales’e ait olduğunu iddia ettiği bir ses kaydı paylaştı.
Anez, Morales’in yerli halk liderleriyle yaptığı telefon görüşmesine ait olduğunu öne sürdüğü ses kaydında, eski Devlet Başkanının, ülkenin çeşitli bölgelerinde yakıt ve yiyeceklerin ulaşımının engellemesini istediğini iddia etti.
Bolivya’da Başsavcılık bu iddialar üzerine, Morales hakkında “terör” soruşturması açılmasına karar verdi.
Morales’in, söz konusu ses kaydında, yerli halk lideri Faustino Yucra Yarwi’ye “Halka zarar vermemek için barikatların dikkatlice kurulması lazım. Irkçı ve darbeci diktatörlükle (geçici başkan Anez’i kast ederek) sıkı bir şekilde mücadele etmeliyiz” sözlerini sarf ettiği öne sürüldü.

Ordunun baskısıyla istifası sonrası Meksika’ya iltica eden Morales ise Twitter’da yaptığı paylaşımda, iddialara ilişkin videoyu montaj olarak nitelendirerek “Savcılık bana eski bir memur gibi muamele ediyor. Buna şaşırmıyorum. Son günlerde kurşunlarla öldürülen 30 kardeşimizin nedeni araştırılmıyor” dedi.

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER